FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obala Bjelokosti: Alassane Ouattara traži ostanak Plavih kaciga

Autor: vrad
ABIDJAN, 19. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Alassane Ouattara kojeg međunarodna zajednica priznaje za novoizabranog predsjednika Obale Bjelokosti, zatražio je u nedjelju u pismu koje je poslao glavnom tajniku Ujedinjenih naroda Ban Ki-moonu da Plave kacige ostanu u zemlji, čemu se protivi njegov suparnik Laurent Gbagbo.

"Predsjednik Alassane Ouattara poslao je pismo Ban Ki-moonu u kojemu kaže da kao legitimni predsjednik traži ostanak snaga UNOCI-ja (Operacija UN-a u Obali Bjelokosti) i da su odluke Laurenta Gbagba ništavne i bez učinka", rekao je Patrick Achi, glasnogovornik njegove vlade.

UN koji priznaje Ouattaru kao novoizabranog predsjednika odbio je zahtjev Laurenta Gbagba, kojega je Ustavno vijeće proglasilo predsjednikom, za povlačenje UNOCI-ja i upozorio ga je na "posljedice" ako napadne mirovne snage.

Osim povlačenja 10.000 pripadnika Plavih kaciga, Gbagbo traži i povlačenje francuskih snaga Licornea (900 ljudi) koji podupiru 'plavce'.

UN-ovo Vijeće sigurnosti treba se sastati u ponedjeljak kako bi raspravljalo o stanju u Obali Bjelokosti i produljenju mandata UNOCI-ja koji istječe 31. prosinca.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙