FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sankcije EU-a za suradnike predsjednika Obale Bjelokosti

Autor: vrad
BRUXELLES, 14. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Europska unija će donijeti sankcije za jedanaest bliskih suradnika predsjednika Obale Bjelokosti Laurenta Gbagba, rekli su u utorak europski diplomatski izvori.

Među imenima na tom popisu su Gbagbov savjetnik za sigurnost Kadet Berlin, glavni tajnik predsjedništva Desire Tagro i predsjednik Ustavnog suda Yao N'Dre. Tu su i imena Pascala Affija N'Guessana, glavnog tajnika stranke Laurenta Gbagba, Narodne fronte Obale Bjelokosti (FPI) i glavnog direktora javne radio televizije RTI-ja, Pierrea Israela Amessana Broua.

EU je u ponedjeljak objavio da će pojačati pritisak na Gbagbov režim putem viznih ograničenja i blokade imovine, zbog njegova odbijanja da prizna pobjedu Alassanea Outtare na predsjedničkim izborima. Unija je najavila da su sankcije napose uperene protiv "čelnika koji nisu htjeli priznati vlast demokratski izabranog predsjednika".

Dva tjedna nakon predsjedničkih izbora 28. studenoga, Obala Bjelokosti još nije izašla iz dosad neviđene institucionalne krize, s dvama proglašenim predsjednicima države, Laurentom Gbagbom na odlasku i Alassaneom Ouattarom, kojeg međunarodna zajednica gotovo jednoglasno priznaje za zakonita predsjednika.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙