FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brzojav sućuti ministra Biškupića obitelji Veček

Autor: mcur
ZAGREB, 19. prosinca 2010. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić uputio je brzojav sućuti obitelji preminulog redatelja Petra Večeka istaknuvši da će suvremeni izričaj i osebujnost Večekova opusa ostati trajno zabilježeni u hrvatskoj kulturi.

"S tugom sam primio vijest o smrti istaknutog hrvatskog redatelja Petra Večeka. Njegova bogata umjetnička karijera koja je obilovala promišljenim i intelektualno zrelim predstavama, ostavila je neizbrisiv trag u hrvatskom glumištu. Zauvijek će nam u sjećanju ostati njegove uspješnice poput Krležinih 'Gospode Glembajevih' i 'U agoniji', Shakespeareovih 'Hamleta', 'Korioloana' i 'Richarda III', Brechtove 'Majke Courage', Šnajderovih 'Metastaza' i mnogih drugih. Svoj pečat, gospodin Veček ostavio je i kao ravnatelj i umjetnički direktor varaždinskog kazališta te Gradskog dramskog kazališta Gavella.

Suvremeni izričaj i osebujnost njegova opusa, ostat će trajno zabilježeni u hrvatskoj kulturi", stoji u izrazima sućuti koje je u ime Ministarstva kulture i svoje osobno ministar Božo Biškupić uputio obitelji preminulog redatelja Petra Večeka.

Redatelj Petar Veček (1942.) preminuo je jučer popodne u Zagrebu samo nekoliko sati prije premijere predstave "Amateri" u zagrebačkom kazalištu KNAP.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙