FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić uputio sućut obitelji Baldani

Autor: macu
ZAGREB, 17. prosinca 2010. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić uputio je u povodu smrti povjesničara umjetnosti Juraja Baldanija njegovoj obitelji izraze duboke sućuti.

Sa izrazima žaljenja i tuge ostajemo u jakim sjećanjima na njegov živi i rijetko plodonosni prinos kulturi u zadnjih više od pedeset godina, navodi ministar te napominje kako su jasnoća kontinuiteta i širina te iznimno bogatstvo djelovanja, povjesničara umjetnosti, novinara, likovnog kritičara i književnika Juraja Baldanija, trajna ostavština njegova predanog pregalaštva u tolikim područjima kulture.

"Sustavan u objavljivanju likovnih kritika, autor izbora i postava niza izložaba likovnih umjetnika, s posebnim osjećajem za izvorno i naivno, za tradicijsku baštinu svojega zavičaja Zrenjanina i Vojvodine, vlastitih duhovnih i kulturnih korijena, autor tolikih monografija o likovnim umjetnicima, i zauzeti promotor i pokretač niza aktivnosti pa i samoga djelovanja Društva naivnih umjetnika Hrvatske i Likovnog društva 'Grupa 69', ostaje nam vrijedni i trajni zapis o njegovim svestranim ostvarenjima", kaže ministar u tekstu sućuti.

(Hina) xpp ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙