FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Glavaš će biti upućen na izdržavanje kazne u Zenici

Autor: rmav
SARAJEVO, 17. prosinca 2010. (Hina) - Bivši saborski zastupnik Branimir Glavaš, kojemu je u Bosni i Hercegovini pravomoćno potvrđena kazna od osam godina zatvora zbog ratnih zločina nad civilima u Osijeku, bit će upućen na izdržavanje kazne u zatvor u Zenici, potvrđeno je u petak Hini u Sudu BiH u Sarajevu.

"Sud će u tijeku dana izdati rješenje kojim se osuđeni Glavaš iz pritvorske jedinice suda upućuje na izdržavanje kazne u zatvor u Zenici", izjavila je glasnogovornica toga suda Selma Hadžić.

Ona nije mogla reći kad će točno Glavaš biti prebačen iz Sarajeva u zenički zatvor, jer to ovisi o tehničkim pitanjima kojima se bavi pravosudna policija, no potvrdila je kako je riječ o danu ili dva.

Glavaš se u pritvoru državnog suda u Sarajevu nalazi od 20. rujna kad mu je sudsko vijeće u prvostupanjskom postupku potvrdilo osmogodišnju zatvorsku kaznu koju je izrekao Županijski sud u Zagrebu.

Odlučujući o žalbi obrane na tu presudu, prizivno je vijeće suda BiH 14. prosinca potvrdilo odluku prvostupanjskog vijeća pa je presuda postala pravomoćna.

To je ujedno prvi slučaj u kojemu je bosanskohercegovačko pravosuđe na temelju međudržavnog sporazuma potvrdilo presudu suda iz Hrvatske. Time je uklonjena mogućnost da osuđenici u jednoj državi bijegom u drugu izbjegnu izdržavanje kazne.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙