FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadić: Dodikova izjava o BiH poticaj učvršćivanju te zemlje

Autor: dmus
GRAČAC, 25. studenog 2010. (Hina) - Srbijanski predsjednik Boris Tadić u četvrtak je u manastiru Krupa rekao kako izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da je Bosna i Hercegovina nepovratno podijeljena shvaća kao poticaj učvršćivanju BiH.

Tadić je to rekao u izjavi za novinare nakon što je zajedno s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem obišao manastir Krupu podno Velebita, odgovarajući na pitanje, upućeno obojici predsjednika, da prokomentiraju Dodikovu izjavu o nepovratno podijeljenoj BiH.

"Tu izjavu ne želim shvaćati kao nešto čime se dovodi u pitanje integritet BiH već kao izjavu koja svjedoči o problemu s kojim se suočava ta zemlja, o tome da tri naroda nemaju dobru komunikaciju, da identiteti nemaju dobru suradnju", kazao je Tadić.

"Takvu izjavu primam i razumijem kao poticaj da učvršćujemo BiH, da čuvamo njezin integritet i pomažemo (njezinim) narodima da najbolje surađuju u budućnosti", ustvrdio je predsjednik Republike Srbije.

"Zapravo nemam što dodati predsjedniku Tadiću", rekao je u svojem odgovoru hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Dodik je izjavio za beogradski dnevnik "Večernje novosti" od ponedjeljka kako međunarodna zajednica i dalje "spaja nespojivo", dodavši kako se ne može graditi Bosna i Hercegovina s jednim glasom, a da taj glas bude samo Sarajevo. Također je rekao kako očekuje da će se međunarodni čimbenici u svom odnosu prema BiH "valjda jednom umoriti" te shvatiti da spajaju nespojivo.

"Ne mogu graditi 'nacionalnu državu Bosnu i Hercegovinu' ne uvažavajući srpski i hrvatski narod. Uvjeren sam da taj projekt, nakon svih ovih godina, konačno doživljava propast. Ta priča je mogla opstajati dvije-tri godine. Ali, upravo je obilježena 15. obljetnica daytonskog sporazuma, i jasno je da pokušaj nije uspio. Ne može se graditi Bosna s jednim glasom, a da taj glas bude samo Sarajevo. Bosna je nepovratno podijeljena zemlja", ustvrdio je Dodik.

(Hina) xdmus ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙