FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 17. prosinca

Autor: dsta
ZAGREB, 17. prosinca 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 17. prosinca.

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) održat će se svečanost dodjele Zlatne dionice i Zlatnog udjela za 2009. godinu. Bit će dodijeljena zlatna dionica godine, najbolja financijska i industrijska dionica, najbolja dionica za sektor hrana i piće, sektor promet, telekomunikacije i graditeljstvo te turistička dionica. Posebne nagrade su za dionicu sa najvećim porastom cijene i za najlikvidniju dionicu. U kategoriji nagrada za investicijske fondove - zlatni udjel - dodjeljuju se nagrade najboljem društvu za upravljanje te najboljem novčanom, uravnoteženom, obvezničkom i dioničkom fondu. Organizatori izbora su poslovni tjednik Lider, Kapital klub, Zagrebačka burza i Hrvatska gospodarska komora (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Ministarstvo turizma dodijelit će kandidatima, koji su položili stručni ispit, uvjerenja o položenom ispitu za rad na stručnim poslovima u turističkom uredu turističke zajednice (11,00 sati, HTZ, Iblerov trg 10/IV).

ZAGREB - Predstavnici Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) na konferenciji za novinare predstavit će potrošačku košaricu za studeni ove godine te podatke o predblagdanskoj potrošnji u prosincu. Podaci s terena govore o smanjenoj potrošnji u odnosu na prošlu godinu, a predviđanja kako će ovogodišnji prosinac po potrošnji biti skromniji u odnosu na lanjski (10,30 sati, NHS, Trg Francuske republike 9/V).

ZAGREB - Hrvatska industrija u listopadu bilježi rast prometa na mjesečnoj i godišnjoj razini, dok istodobno nove narudžbe na mjesečnoj razini bilježe pad, a na godišnjoj rast, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Podaci o ukupnim desezoniranim novim narudžbama industrije na mjesečnoj razini pokazuju da je u listopadu u odnosu na rujan zabilježen pad narudžbi za 19,5 posto, pri čemu su narudžbe s domaćeg tržišta pale za 3,2 posto, a sa stranih tržišta za 33 posto. Na godišnjoj razini bilježi se rast narudžbi prerađivačke industrije za 11,6 posto. Ukupni desezonirani promet industrije u listopadu je zabilježio rast za 29,7 posto u odnosu na rujan, pri čemu je na domaćem tržištu zabilježen rast za 2,2 posto, a na stranom rast za 61,1 posto. Kalendarski prilagođeni podaci na godišnjoj razini pokazuju rast ukupnog prometa industrije za 31,7 posto.

dežurni urednici:

prije podne - Nevenka Brčić

poslije podne - Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙