FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 14. prosinca

Autor: dsta
ZAGREB, 14. prosinca 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 14. prosinca.

ZAGREB - Poslovodstvo Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) na konferenciji za novinare predstavit će ostvarene poslovne rezultate u ovoj godini (11,00 sati, HBOR, Strossmayerov trg 9).

ZAGREB - Okrugli stol na temu "Utjecaj procesa pristupanja Hrvatske EU i europskih fondova na regionalni razvoj Hrvatske" održat će se u organizaciji Hrvatskog društva lobista i pod pokroviteljstvom ministarstava regionalnog razvoja te vanjskih poslova i europskih integracija. Cilj okruglog stola je informirati o kohezijskoj, odnosno regionalnoj politici EU, strukturnim fondovima te iskustvima novih zemalja članica po pitanju regionalnog razvoja (9,30 sati, Europski dom, Jurišićeva 1/1).

ZAGREB - Na proširenoj sjednici Vijeća Hrvatske voćarske zajednice bit će riječi o stanju na tržištu voća (otkupljene količine, cijene, uvoz, izvoz), strategiji razvoja hrvatskog voćarstva, podizanju novih nasada, rekonstrukciji i modernizaciji postojećih itd. (10,00 sati, Gradski ured za poljoprivredu, Avenija Dubrovnik 12/III).

ZAGREB - Zračna luka Zagreb dočekat će ovogodišnjeg 2-milijuntog putnika (13,00 sati, šalter informacija Zračne luke Zagreb).

ZAGREB - Tijekom listopada u Hrvatskoj je izdano 860 odobrenja za građenje, što je 22,8 posto manje u odnosu na listopad prošle godine i 6 posto manje nego u ovogodišnjem rujnu kad je izdano 915 odobrenja, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Ukupno je u prvih deset mjeseci ove godine izdano 8.291 odobrenje za građenje, što je u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem pad za 14,2 posto. Vrijednost građevinskih radova prema odobrenjima izdanim u prvih deset mjeseci ove godine iznosi 23,5 milijardi kuna i na godišnjoj je razini pala za 13,5 posto. Prema odobrenjima za građenje izdanim u prvih deset mjeseci 2010. godine predviđena je izgradnja 10.973 stana, 18,7 posto manje nego u prvih deset mjeseci prošle godine.

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙