FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zeleni zbog Rockwoola pozivaju USKOK

Autor: dspo
PULA, 15. prosinca 2010.(Hina) - Predsjednik Zelene stranke-Zelene alternative Josip Anton Rupnik na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako bi "enigmu tvornice kamene vune Rockwool trebao raščistiti USKOK".

To je izjavio komentirajući nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Puli kojom su Rupnik i njegova stranka kažnjeni zbog, po ocjeni suda, iznošenja neistinitih podataka o Rockwoolu u javnosti.

Zbog toga su on i stranka kažnjeni s po 20 tisuća kuna te troškom objave presude u medijima za naknadu štete tvornici kamene vune u Pićnu.

"Presuda je vjerojatno dirigirana 's druge strane, a sutkinja je to poslušala'", tvrdi Rupnik koji je danas pozvao USKOK da se, kako je rekao, "pozabavi pulskim općinskim sudom koji je dirigiran". Po njegovim riječima nepravomoćna presuda je presedan jer ne postoji, kako je rekao, "slučaj u kojem je neka politička stranka kažnjena zbog zastupanja vlastita programa u javnosti".

"Ovo nije samo presuda našoj stranci, već svim 'zelenima' koji se zauzimaju za očuvanje okoliša. U njoj je izneseno puno neistina", poručio je Rupnik, dodavši kako sud, među ostalim, nije uzeo u obzir činjenicu da je zemljište u Pićnu prodano Rockwoolu po puno nižoj cijeni od tržišne.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙