FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matić: Sanader bi danas mogao doći u Hrvatsku

Autor: amat
ZAGREB, 10. prosinca 2010. (Hina) - Odvjetnik Mate Matić kojega je bivši premijer Ivo Sanader jučer pokušao angažirati kao svog branitelja izjavio je kako očekuje da bi Sanader mogao prekinuti svoje obveze i danas doći u Hrvatsku.

"Po njegovom ponašanju mislim da će prekinuti svoje obveze i vratiti se danas", kazao je Matić, dodajući da mu Sanader u telefonskom razgovoru nije ostavio dojam posebno zabrinute osobe.

"Međutim, prvi puta vidim da je uznemiren zbog akcije koja se događa, zbog informacija koje kruže i medijskog pritiska", kazao je zagrebački odvjetnik koji zbog sukoba interesa ne može zastupati Sanadera.

Matić je kazao da sinoć kada ga je bivši premijer kontaktirao, najprije telefonskim pozivom, a potom i sms porukom nije znao da ga ne može zastupati, već da su mu na to ukazali jutros u USKOK-u.

"Sinoć nije bilo poznato o kojem se postupku radi, no danas u USKOK-u mi je rečeno da sam u sukobu interesa jer u tom postupku već zastupam jednog osumnjičenika", kazao je.

Naime, u istrazi slučaja Fimi medija, zbog kojega je Sanaderu određen jednomjesečni istražni zatvor, Matić zastupa Darka Beuka iz Hrvatskih šuma koji se najprije branio šutnjom, a potom USKOK-ovim istražiteljima navodno ispričao da ga je na izvlačenje novca iz tog javnog poduzeća nagovorio bivši šef carine i rizničar HDZ-a Mladen Barišić.

Nakon priznanja pred USKOK-ovim istražiteljima Beuk je pušten iz istražnog zatvora, a u Remetinec je odveden Barišić.

(Hina) xam yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙