FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja -Hrvatska - za četvrtak, 2. prosinca

Autor: ddad
ZAGREB, 2. prosinca 2010. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 2. prosinca:

ZAGREB - Nastavak 20. sjednice Hrvatskoga sabora, koja će početi raspravom o izvješću o poslovanju Umirovljeničkoga fonda u 2009. Saboru je izvješće dostavio Središnji državni ured za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU-a, a već ga je prihvatilo matično radno tijelo - Odbor za financije i državni proračun te saborski Odbor za rad i socijalno partnerstvo. Kroz projekt Umirovljeničkoga fonda, u kojem sudjeluju HPB-Invest, Upravni odbor Fonda i HZMO i ostale institucije, isplaćene su sve rate odštete po otkupu udjela modela A i Osnovnoga registra i Registra korisnika obiteljskih i najviših mirovina, tri rate odštete po otkupu udjela modela B te dvije rate odštete modela B korisnicima obiteljskih i najviših mirovina. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Bivši pomoćnik ministra obrane Ivo Bačić trebao bi na zagrebačkom Županijskom sudu iznijeti svoju obranu u aferi "kamioni" u kojoj ga USKOK tereti da je s bivšim ministrom obrane Berislavom Rončevićem oštetio državni proračun za 10,2 milijuna kuna jer je izravnom pogodbom kupio skuplje vojne kamione. Suđenje bi trebalo biti završeno do kraja tjedna završnim govorima tužiteljstva i obrane. Bivši ministar Rončević u svojoj je obrani odbacio optužbe USKOK-a. Rončević je svoju obranu, u kojoj je odbacio sve optužbe USKOK-a, iznio jučer (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu održat će se pripremno ročište u slučaju "Agit" u kojemu USKOK bivšeg direktora Hrvatskih željeznica (HŽ) Davorina Kobaka, čelnike sestrinskog poduzeća Agit Biserku Robić i Andriju Sarića te jednog državljanina Srbije tereti da su se udružili i od 2002. do 2008. iz Agita nezakonito izvukli više od 3,7 milijuna eura, od čega su za sebe zadržali više od 3,2 milijun eura. Na ročištu zatvorenom za javnost sutkinja Renata Miličević bi trebala odlučiti kad će početi suđenje i koje će dokaze na njemu izvesti. Kobak i dvoje čelnika sestrinskog poduzeća Agit uhićeni su sredinom srpnja 2009. (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu počinje suđenje članu proširenog predsjedništva HSS-a i bivšem saborskom zastupniku Ivanu Kolaru kojega je USKOK optužio da je s vlasnikom i direktorom građevinske tvrtke "Jata" Anđelkom Tošom i Željkom Radićem općinu Molve u blizini Đurđevca oštetio za više od 5,6 milijuna kuna. Kolara se tereti da je na Tošov zahtjev s Radićem ugovorio poslove i tvrtki "Jata" omogućio nezakonitu "zaradu". Na suđenju bi se trebalo ispitati 20 svjedoka. Policija i USKOK ovaj su slučaj nazvali "Pročistač" jer su nezakonitost, tvrde, otkrivene i pri izgradnji pročistača otpadnih voda u Molvama (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Ured za ljudska prava Vlade RH i Hrvatsko katoličko liječničko društvo održat će okrugli stol "Zaštita ljudskih prava posebno ugroženih skupina bolesnika" (14 sati, Dvorana "Margarita Peraica", Praška 6/II (Marićev prolaz).

OPATIJA - Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu, koje okuplja pravnike i druge građane radi unapređivanja i razvijanja kaznenog prava te kaznene znanosti i prakse, organizira savjetovanje na temu "Reforma posebnog dijela kaznenog zakona - dvojbe i iskoraci". Otvorenje savjetovanja, koje će trajati do 4. prosinca, bit će u 15 sati, u Milenij Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta.

OSIJEK - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježit će se Dan grada Osijeka, koji se slavi u znak sjećanja na 2. prosinca 1786., dan kada je carica Marija Terezija tri gradske cjeline, Tvrđu, Gornji grad i Donji grad ujedinila u jedinstvenu gradsku cjelinu (11 sati, osječko Hrvatsko narodno kazalište, Županijska 9).

ZAGREB - Odjel za arheologiju i etnologiju i nakladnička kuća "Ibis grafika" predstavit će knjigu "Zeleni lug - tragovima svetih pjesama naše pretkršćanske starine" Radoslava Katičića, u izdanju "Ibis grafike", Matice hrvatske i Katedre Čakavskog sabora Općine Mošćenićka Draga. Na promociji će govoriti, osim Katičića, govoriti Vitomir Belaj, Mislav Ježić, Tomo Vinšćak i Igor Zidić (18 sati, Velika dvorana Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4).

PULA - Ravnateljica Pulskog filmskog festivala Zdenka Višković-Vukić u voditeljica Kina Valli Tanja Miličić na konferenciji za novinare govorit će o proteklom izdanju tog festivala i broju posjetitelja festivala te će predstaviti programe Kina Valli, rad volontera u tom kinu i doček Nove godine na Forumu (10,30 sati, Mala dvorana kina "Vali", Giardini 1).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Milka Ćurković

popodne: Neven Leskovar

navečer: Marko Curać

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yln/ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙