FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radio Pula proslavio 50. obljetnicu

Autor: dspo
PULA, 15. prosinca 2010.(Hina) - Prigodnom svečanošću na kojoj su bili sadašnji i bivši djelatnici te gosti iz svih centara Hrvatskoga radija danas je u pulskome kinu "Valli" proslavljena 50. obljetnica Radija Pule.

Glavna urednica tog radija Tatjana Kaštelan tom je prigodom podsjetila kako je, čitajući vijesti na glavnome trgu u Puli, novinar Branislav Mihajlović s još nekoliko kolega "stvarao eksperimentalni program Radio Pule i prije njegova službenog početka 1961. godine". Time je, kako je rekla, potaknuo osnutak prve radijske postaje na hrvatskome jeziku u Istri, a na tom je radiju proveo cijeli radni vijek.

Privremeni ravnatelj Hrvatskoga radija Zoran Mihajlović rekao je kako Radio Pula i sve regionalne radijske postaje pridaju veliku važnost lokalnim temama koje slušatelje najviše zanimaju. Radio Pula to, kako je dodao, "radi vjerodostojno i brzo te na taj način postaje najaktualniji medij u Istri".

"Nema sumnje da je radio najbrži medij, a Radio Pula na ovome područje djeluje na zadovoljstvo svih žitelja Istre", poručio je direktor programa Hrvatskoga radija Dušan Radić.

Posebne povelje za izniman doprinos razvoja Radija Pule na današnjoj su svečanosti dobili dugogodišnji novinar Branislav Mihajlović, najstariji tehničar tog radija Branimir Paić i Agneza Urošević, koja je kao odgovorna urednica "odigrala presudnu ulogu u opstanku Radija Pule kad mu je početkom 80-ih, zbog racionalizacije i svojevrsnog pripajanja Radio Rijeci, prijetilo gašenje".

(Hina) xdspo yvkn

(Hina)dspo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙