FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: Bez promjena u vanjskoj politici nakon Motakijeva odlaska

Autor: mtro
TEHERAN, 14. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Smjena iranskog ministra vanjskih poslova Manušera Motakija neće izazvati promjene u iranskoj vanjskoj ili nuklearnoj politici, rekao je u utorak glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova u Teheranu.

"Mislim da neće biti nikakvih promjena u iranskoj nuklearnoj politici, ni u razgovorima koje je Teheran započeo sa velikim silama o iranskom nuklearnom programu", rekao je Ramin Memanparast na tjednoj konferenciji za novinare u Teheranu. "Odrednice iranske vanjske politike su utemeljene na višoj razini i ministarstvo vanjskih poslova izvršava tu politiku", doda je Memanparast.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad smijenio je bez objašnjenja u ponedjeljak ministra vanjskih poslova Manušera Motakija. Potom je imenovao glavnog iranskog pregovarača za nuklearni program Alija Akbara Salehija za Motakijeva privremenog zamjenika, dok se ne imenuje njegov nasljednik kojeg treba potvrditi parlament, dodala je IRNA, a prenio France Presse.

Iran je 6. prosinca u Ženevi nakon godinu dana prekida nastavio pregovore s velikim silama kako bi pronašli rješenje za prijepore oko nuklearnog programa .

(Hina) xtm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙