FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 13. prosinca

Autor: nbrc
ZAGREB, 13. prosinca 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 13. prosinca.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uručit će odlikovanje "Red Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića" dr. Sandru Veronesiju, osnivaču i većinskom vlasniku grupe Calzedonia, za zasluge u gospodarstvu (11,00 sati, Ured Predsjednika RH, Pantovčak 241)

ZAGREB - Privredni vjesnik predstavit će svoje tradicionalno izdanje "Poslovna očekivanja 2011" u kojem donosi i prognozu razvoja hrvatskog gospodarstva zasnovanu na ocjenama čelnika tvrtki obuhvaćenih istraživanjem. Na anketni upitnik odgovorilo je 437 hrvatskih poduzeća, te tvrtke ostvaruju 12,7 posto ukupnog prihoda gospodarstva i zapošljavaju 12 posto zaposlenih u gospodarstvu, a svoje procjene o 2011. dalo je više od 60 vlasnika ili predsjednika/članova uprava poduzeća. Istodobno će se održati svečanost uručenja prve nagrade Privrednog vjesnika "Gorazd Nikić" za ekonomskog analitičara 2010. (12,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK-Komore Zagreb bit će dodjeljenje plakete "Zlatna kuna" najuspješnijim trgovačkim društvima s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije za ostvarene poslovne rezultate u prethodnoj godini (12,00 sati, HGK-Komora Zagreb, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj su u studenom pale za 0,1 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok su na godišnjoj razini, u odnosu na prošlogodišnji studeni, povećane za 4,7 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U jedanaest mjeseci ove godine prema istom razdoblju lani cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima bile su više za 4,2 posto. Po područjima djelatnosti, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u prerađivačkoj industriji u studenom ove godine porasle su u odnosu na prošlogodišnji studeni za 3,9 posto. U rudarstvu i vađenju proizvođačke cijene na godišnjoj razini porasle su za 15,9 posto, u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 5,5 posto, a u opskrbi vodom za 2,4 posto. U sklopu prerađivačke industrije, proizvođačke cijene su u studenom na godišnjoj razini najviše povećane u proizvodnji tekstila, za 12,9 posto, a u proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda za 12,7 posto. Istodobno, proizvođačke cijene najviše su pale u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, za 4,4 posto. U proizvodnji pića cijene su snižene za 2,7 posto, a u proizvodnji odjeće za 2,3 posto.

prije podne: Damir Margetić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙