FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NVK sudjelovao u osnivanju Globalne federacije vijeća za konkurentnost

Autor: dduk
ZAGREB, 10. prosinca 2010. (Hina) - Nacionalna vijeća za konkurentnost iz cijelog svijeta okupila su se u Washingtonu kako bi obilježila utemeljenje Globalne federacije vijeća za konkurentnost (GFCC), a sudjelovali su i predstavnici hrvatskog Nacionalnog vijeća za konkurentnost, priopćeno je iz NVK-a.

Federacija vijeća sastoji se od predstavnika Vijeća za konkurentnost iz 30 zemalja diljem svijeta, a svrha joj je stvoriti globalnu mrežu za razmjenu informacija među različitim nacionalnim vijećima za konkurentnost te identificirati nove načine mjerenja i usporedbe međunarodne konkurentnosti.

Vijeće za konkurentnost SAD-a djelovat će kao Tajništvo Federacije, a zemlje utemeljiteljice Federacije su SAD, Brazil, Egipat, Rusija, Južna Koreja, Saudijska Arabija i ujedinjeni Arapski Emirati.

Federacija je na svom prvom sastanku predstavila Zajedničke principe za ubrzanje konkurentnosti i prosperiteta. Ti principi predstavljaju zajedničku obvezu i predanost članova da progovaraju o pitanjima poput intelektualnog vlasništva ili smanjenje protekcionizma u situaciji globalne recesije.

Hrvatsko Vijeće za konkurentnost također se aktivno uključilo u rad Globalne federacije vijeća za konkurentnost te je jedan od sudionika u procesu njegova formiranja. Ispred NVK sastanku na kojem je utemeljeno GFCC u Washingtonu prisustvovali su potpredsjednik Goran Radman i glavna tajnica Mira Lenardić.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙