FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen projekt promocije peradarskog mesa europskog porijekla

Autor: tper
ZAGREB, 7. prosinca 2010. (Hina) - Potrošnja i proizvodnja peradarskog mesa pokazuje brži rast u odnosu na druge vrste mesa, a s izlaskom iz gospodarske krize, europska peradarska industrija, koja godišnje proizvede 11 milijuna tona mesa i uknjiži 107 milijardi eura prihoda, nastavlja rasti, istaknuto je na konferenciji za novinare kojom je obilježen završetak trogodišnjeg projekta promocije kvalitetnog peradarskog mesa europskog porijekla.

Projekt, koji je započeo u veljači 2008. i odvijao se na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije, sufinancirala je Europska unija (EU), Republika Slovenija i članice gospodarskog interesnog udruženja mesne industrije Slovenije.

Voditelj projekta Boris Jež je istaknuo kako EU brine za potrošače i zbog toga postavlja visoke standarde kvalitete, sigurnosti i sljedivosti, koje moraju poštovati svi proizvođači peradarskog mesa u zemljama članicama.

Ocjenivši projekt uspješnim Jež je kazao kako je u tijeku realizacije projekta bilo niz marketinških aktivnosti, objavljeno je niz stručnih članaka kako bi se informiralo potrošače o važnosti pravilnog izbora peradarskog mesa, o prednostima kvalitete, sigurnosti i nadzora u proizvodnim procesima itd.

Kvaliteta proizvoda i usluga jedan je od najvažnijih čimbenika konkurentnosti u EU, kazao je Jež napominjući kako sustav kvaliteta, sigurnosti i sljedivosti omogućava europskoj peradarskoj industriji da sačuva konkurentnu prednost nad velikim izvoznicima mesa peradi iz SAD-a i Brazila koji ne ispunjavaju sve europske kriterije.

Iznio je i podatke o potrošnji peradarskog mesa po stanovniku koja u EU iznosi 23 kilograma, u Sloveniji 27 kilograma, a u Hrvatskoj 18,7 kilograma.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙