FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipovićeva poruka za Dan ljudskih prava

Autor: mcur
ZAGREB, 10. prosinca 2010. (Hina) - U poruci u povodu Dana ljudskih prava predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović pozvao je sve institucije države i aktere civilnoga društva da se ustrajno nastave zauzimati za ljudska prava, te je istaknuo da su suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminala osobit vid borbe za ljudska prava.

''Na današnji dan 1948. godine usvojena je Opća deklaracija o pravima čovjeka. A ona kaže: sva ljudska bića rađaju se slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. I svakome pripadaju sva prava i slobode utvrđene Deklaracijom bez ikakve razlike glede rase, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovine, rođenja ili neke druge okolnosti. Primjena tih standarda mjera je demokracije u svakom društvu te zalog njegovog napretka", navodi se u poruci.

Hrvatski predsjednik istaknuo je da "u svojem zauzimanju za ljudska prava Republika Hrvatska osobitu pozornost poklanja manjinskim pravima, ali i suzbijanju korupcije i organiziranoga kriminala što je osobit vid borbe za ljudska prava. U današnjem trenutku Hrvatske to je posebno važno, stoga ohrabruje činjenica da u cijelom društvu sazrijeva svijest o neminovnosti borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala i da su svakim danom rezultati te borbe sve vidljiviji", ističe predsjednik Josipović u poruci u povodu Dana ljudskih prava, dodavši da Hrvatska kao i cijeli svijet obilježava taj značajan dan.

Na kraju poruke predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović pozvao je "sve institucije države i aktere civilnoga društva da se ustrajno nastave zauzimati se za ljudska prava, jer njihovi dosadašnji napori donose plodove i prepoznati su kao vrijedni u društvu i među građanima".

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙