FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 3. prosinca

Autor: agrb
ZAGREB, 2. prosinca 2010. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 3. prosinca:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (14 sati, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Nastavak 20. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će izaslanstvo grada Sinja i općine Barban u povodu potpisivanja Povelje o prijateljstvu i suradnji grada Sinja i općine Barban, te Viteškog alkarskog društva Sinj i društva Trka na prstenac Barban (13 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241).

OPATIJA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sudjelovat će na Savjetovanju Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i praksu, koje se održava od 2. do 4. prosinca na temu "Reforma posebnog dijela kaznenog zakona - dvojbe i iskoraci", a kojemu je on pokrovitelj. (17 sati, Milenij Grand Hotel 4 Opatijska cvijeta).

ZAGREB - Centar za ljudska prava predstavit će stručni izvještaj "Provedba besplatne pravne pomoći u Hrvatskoj s preporukama za unapređenje sustava", odnosno temu koja je važan dio zaštite ljudskih prava građana slabijeg imovinskog statusa i sastavni dio Poglavlja 23 u procesu pregovora Hrvatske i Europske unije (10 sati, Centar za ljudska prava, Kralja Držislava 6).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu počet će završne riječi USKOK-a i obrane u aferi "kamioni", čime se primiče kraju desetomjesečno suđenje bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću i njegovom pomoćniku Ivi Bačiću, optuženima da su zlouporabom položaja i ovlasti oštetili državni proračun za 10,2 milijuna kuna jer su izravnom pogodbom kupili skuplje i nekvalitetnije kamione za Hrvatsku vojsku (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatskog društva za rijetke bolesti Hrvatskog liječničkog zbora održat će se prvi hrvatski simpozij o rijetkim bolestima (10 sati, Hotel Dubrovnik, Gajeva 1). Cilj simpozija je okupiti liječnike zainteresirane za područje rijetkih poremećaja kako bi u zajedničkoj raspravi pomogli donošenju Nacionalnog plana za rijetke bolesti Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, kojim bi se obuhvatili svi aspekti zdravstvene zaštite te skupine bolesnika. Izjave za novinare očekuju se u 11,30 sati.

ZAGREB - Agencija za zaštitu okoliša obilježit će svoj dan, prigodom čega će u rad pustiti Informativni centar za građane, smješten u sjedištu Agencije (12 sati, Trg maršala Tita 8). Prije toga predstavit će se nove internet stranice i najvažniji projekti u ovoj godini (11 sati, Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10).

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom održat će se okrugli stol na temu "Jednaki u različitosti - mladi u akciji", što je partnerski projekt Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH i Britanskog veleposlanstva u RH (12 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - U organizaciji UNESCO-ve Katedre za menadžment u visokom obrazovanju Sveučilišta u Zagrebu održat će se dvodnevni okrugli stol o tome kako sveučilišta u doba gospodarske krize mogu prevazići financijska ograničenja u financiranju istraživanja i nastavnih aktivnosti. Skup će otvoriti rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš (10 sati, Sveučilište u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

PULA - Svečano otvaranje 16. Sajma knjige u Istri koji će ove godine obilježiti rekordnih 109 događaja, 155 sudionika te više od 250 izdavača koji će u Domu hrvatskih branitelja u Puli od sutra do 12. prosinca izložiti gotovo 22 tisuće naslova. U sklopu Sajma dodijelit će se knjižna nagrada "Kiklop" a održat će se i festival dječje knjige "Monte Librić" te recesijsko izdanje festivala "Polis Jadran Europa" (12 sati).

ZAGREB - Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske održat će konferenciju za novinare na kojoj će, nakon završenog trećeg kongresa hrvatskih povjesničara umjetnosti, koji se održao krajem studenog u Zagrebu, govoriti o ključnim problemima struke i iznijeti zaključke s tog kongresa (12 sati, Preradovićeva 44/II).

ujutro: Neven Leskovar

popodne: Vesna Krbot Nejašmić

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙