FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI HNA2783 "Najava događaja - ..."

Autor: mvra
ZAGREB, 10. prosinca 2010. (Hina) -

Ispravak vijesti HNA2783

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 10. prosinca

ZAGREB, 10. prosinca 2010. (Hina) - ZAGREB, 10. prosinca 2010. (Hina)

Molimo korisnike da u vijesti HNA2783, pod naslovom "Najava događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak 10. prosinca", unesu ispravak u najavu četvrtog po redu najavljenog događaja, vezan uz vrijeme odavanja počasti na grobu dr. Franje Tuđmana. Točno vrijeme događaja odnosno polaganja vijenaca i paljenja svijeća na grobu dr. Tuđmana je 10.30 SATI.

Ispravljena najava u cijelosti glasi:

-Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak 10. prosinca.

ZAGREB - U Hrvatskom saboru će se održati svečana akademija u povodu 20. obljetnice donošenja Ustava RH i 60. obljetnice potpisivanje Konvencije za zaštitu ljudskih prava i međunarodnog Dana ljudskih prava. Akademiji će prisustvovati i predsjednik Republike Ivo Josipović, a govorit će predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec i ustavni suci Mario Jelušić i Davor Krapac. Ustav je donesen 21. prosinca 1990. i proglašen dan kasnije, tek nekoliko dana prije Božića zbog čega je dobio naziv božićni Ustav, a potvrdio je demokratske promjene izražene na prvim višestranačkim izborima u proljeće te godine i položio temelj hrvatske neovisnosti. (18 sati, Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6).

OSIJEK - Predsjednik Ivo Josipović nazočit će svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća Pravnog fakulteta u Osijeku u povodu 35. godišnjice te znanstvene ustanove. Predsjednik će se obratiti nazočnima. Na Pravnom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera dosad je diplomiralo 4500 studenata, a ove studentske godine na njemu studira 3500 studenata (11 sati, Pravni fakultet, Stjepana Radića 13, dvorana 1). Prije svečane sjednice predsjednik Republike razgovarat će s osječko-baranjskim županom i osječkim gradonačelnikom u poglavarstvu grada Osijeka (10,15 sati).

ZAGREB - Nastavak 20. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - U povodu 11. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana, predsjednica HDZ-a i predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor te članovi Predsjedništva HDZ-a nazočit će misi zadušnici u crkvi Sv. Marka u 9 sati. U 10,30 sati predsjednica HDZ-a i Vlade, članovi Predsjedništva HDZ-a i izaslanstva županijskih odbora HDZ-a položit će vijence i zapaliti svijeće na grobu predsjednika dr. Franje Tuđmana na zagrebačkom Mirogoju.

ZAGREB - Savjet za nacionalne manjine održat će otvorenu sjednicu na kojoj će raspravljati o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj od 1. do 28. travnja 2011.,te o zamolbama za prenamjenu sredstava udruga i ustanova nacionalnih manjina (10,30 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Pučki pravobranitelj Jurica Malčić, Sanja Sarnavka iz Kuće ljudskih prava i Jagoda Novak iz Centra za ljudska prava govorit će na konferenciji za novinare o stanju ljudskih prava u Hrvatskoj, u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava (11 sati, Centar za ljudska prava, Kralja Držislava 6).

ZAGREB - U zrakoplovnoj bazi u vojarni Pleso bit će obilježena 19. obljetnica HRZ i PZO. Središnja svečanost počet će svečanim postrojavanjem, a uslijedit će prigodna obraćanja i dodjela pohvala, nagrada i promaknuća (12 sati).

RIJEKA - Primorsko-goranska županijska organizacija HNS-a i gradska podružnica Rijeke održat će svečanu izvještajnu skupštinu povodom 20. godišnjice osnutka. Najavljena je nazočnost predsjednika stranke Radimira Čačića (18 sati, Hrvatski kulturni dom na Sušaku).

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana ljudskih prava Hrvatski helsinški odbor uručit će nagrade za izvanredne zasluge u zaštiti i promicanju ljudskih prava (12 sati, HNK, Trg maršala Tita 15).

ZAGREB - Hrvatsko politološko društvo povodom svoje 44. obljetnice i 48. godišnjice Fakulteta političkih znanosti organizira tradicionalni skup "Hrvatski politološki razgovori" na temu "Globalna kriza i izazovi demokracije". Govorit će predsjednik društva Branko Caratan i dekan Nenad Zakošek (10 sati, Lepušićeva 6).

ZAGREB - Hrvatsko prirodoslovno društvo proslavit će 125. godišnjicu postojanja svečanom skupštinom u Preporodnoj dvorani na kojoj će biti dodijeljene zahvalnice zaslužnim članovima, proglašeni novi počasni članovi, dok će znanstveniku Ivanu Đikiću biti dodijeljena medalja Spiridion Brusina (17 sati, Opatička 18).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Milka Ćurković

popodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

Uredništvo Hine

(Hina) xmt ymć/yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙