FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Luka Bebić sastao se s glavnim tajnikom Parlamentarne skupštine OESS-a Spencerom Oliverom

Autor: vmrs
ZAGREB, 9. prosinca 2010. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić sastao se u četvrtak u Hrvatskome saboru s glavnim tajnikom Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) Spencerom Oliverom te njegovim zamjenikom Gustavom Pallaresom u povodu saborskog preuzimanja organizacije jesenske sjednice Parlamentarne skupštine OESS-a u Dubrovniku u listopadu 2011., priopćeno je iz Hrvatskoga sabora.

Po priopćenju, sastali su se radi daljnjih konstruktivnih razgovora vezanih uz organizacijske aspekte jesenske sjednice Parlamentarne skupštine OESS-a s organizacijskim odborom Hrvatskoga sabora na čelu s voditeljem izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Toninom Piculom.

"Koristim ovu priliku da izrazim zadovoljstvo dobivenim domaćinstvom, osobito s obzirom na trenutak u kojem će se zasjedanje Parlamentarne skupštine OESS-a održati: neposredno nakon očekivanog okončanja pregovora o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji. Oba događaja od velike su važnosti za stabilnost u području jugoistočne Europe i poticaj svim zemljama ove regije da ustraju u zahtjevnim reformama, razvoju demokracije i dobrosusjedskih odnosa, a kako bi ostvarili svoje težnje za članstvom u Europsku uniju", istaknuo je predsjednik Sabora.

Dodao je da Hrvatska podupire rezultate nedavno održanog sastanka na vrhu OESS-a u Kazahstanu te ocjene o važnosti uloge Parlamentarne skupštine OESS-a i nužnosti intenziviranja međusobne suradnje, što vrijedi za praćenje parlamentarnih izbora i za šira pitanja sigurnosti. "I zasjedanje u Dubrovniku pruža priliku da se na tom tragu potvrdi dobra suradnja", zaključio je Bebić, stoji u priopćenju.

(Hina) xvm/xpp ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙