FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pankretić na čelu hrvatskog izaslanstva u Krakovu

Autor: gvla
KRAKOV, 8. prosinca 2010.(Hina) - Poljska je u korištenju sredstava iz EU fondova pokazala veliku efikasnost i njezina su nam iskustva izuzetno bitna budući da Hrvatsku u tome smislu još puno toga očekuje i još puno mora učiti, rekao je u srijedu u Krakovu potpredsjednik hrvatske vlade i ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić nakon sastanka s vojvodom vojvodstva Malopolskie Stanislawom Kracikom.

 "Poljska iskustva u korištenju EU fondova, kako koristiti sredstva Europske unije, što je bilo prije te što je sve trebalo učiniti da bi se došlo do faze do koje su došli, za nas je izuzetno bitno jer mi sada učimo i dobro je da imamo nekoga tko će nam u tome pomoći kako ne bismo činili iste greške koje su primjerice činili oni", rekao je Pankretić koji se nalazi na čelu hrvatskog izaslanstva koje boravi u studijskom posjetu Poljskoj s ciljem upoznavanja praktičnih iskustava te zemlje u korištenju sredstava iz kohezijskog i strukturnih fondova EU.

 Izaslanstvo je u srijedu u Krakovu bilo nazočno i prezentaciji "Programa prekogranične suradnje Poljska – Slovačka 2007.-2013." Zajedničkog tehničkog tajništva, gdje se upoznalo s ulogom manjih teritorijalnih jedinica u provedbi regionalnih programa i procesu pripreme i provedne projekata financiranih iz fondova EU.

 Tijekom studijskog putovanja izaslanstvo će obići i neke projekte financirane iz fondova EU-a te nazočiti prezentacijama o procesu provedbe, izrade i nominiranja projekata za financiranje iz fondova EU-a na lokalnoj i državnoj razini.

 Osim Krakova, izaslanstvo će posjetiti i Varšavu, gdje će se, kako je najavljeno, ministar Pankretić sastati sa svojom poljskom minisricom regionalnog razvoja Elzbietom Bienkowskom.

 Poljska je od ulaska u članstvo Unije 2004. dosad povukla najviše sredstava iz EU fondova za regionalni razvoj, više od 100 milijardi eura.

Europska unija troši 37 posto svojeg proračuna za sredstva regionalnog razvoja. Ocjenjuje se da će uspješnost u povlačenju sredstava iz tih fondova biti jedan od najvećih izazova Hrvatske po ulasku u EU.

(Hina) xgvla ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙