FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: gospodarsko izaslanstvo županije o posjetu Belgiji o interesu za suradnju

Autor: hspa
DUBROVNIK, 6. prosinca 2010. (Hina) - Dubrovačko-neretvanska županija danas je izvijestila kako je za dvodnevnog posjeta gospodarskog izaslanstva županije Belgiji, odnosno gradovima Bruxellesu i Antwerpenu, izražen interes za suradnju, a iduće godine očekuje se i posjet belgijske delegacije najjužnijoj hrvatskoj županiji.

"Svi sugovornici su pokazali velik interes za naše prijedloge, a informacije koje smo dobili omogućit će nam nastavak suradnje i nove projekte. Hrvatska je prepoznata kao zanimljiv partner i iduće godine očekujemo posjet belgijske delegacije našoj županiji", ističe dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić koji je predvodio gospodarsko izaslanstvu županije tijekom prošlotjednog posjeta Belgiji.

U izaslanstvu su bili i predstavnici Zračne luke Dubrovnik koji su razgovarali s predstavnicima nekih belgijskih zračnih luka.

Zračna luka Dubrovnik je zainteresirana za mogući dolazak niskotarifnog "Easy Jet-a" koji nudi marketing destinacije i mogao bi dodatno povećati broj kvalitetnih gostiju koji dolaze na dubrovačko područje, a u razgovoru s predstavnicima Zračne luke Bruxelles izražen je interes za daljnjim razgovorima o mogućoj suradnji kako bi se izravno povezali Dubrovnik i Bruxelles, navodi se u priopćenju.

Tijekom boravka u Belgiji održan je i sastanak s predstavnikom Europske komisije zaduženim za prometnu politiku, a s ciljem informiranja o fondovima koji bi mogli financirati rekonstrukciju putničkog terminala C Zračne luke Dubrovnik.

Strukturni fondovi EU daju mogućnost za razvoj regionalne infrastrukture u županijama. Prednost u financiranju će imati željeznički i cestovni promet, no obnova zračnih luka bit će također jedan od prioriteta, navodi se u priopćenju.

Dodaje se i kako su predstavnici Luke Ploče tijekom posjeta luci Antwerpen dobili podršku za daljnji zajedničku suradnju u području kontejnerskog i rasutog tereta.

Posjet gospodarskog izaslanstva Dubrovačko-neretvanske županije Bruxellesu i Antwerpenu organiziran je uz pomoć hrvatskog veleposlanika u Kraljevini Belgiji Borisa Grigića i Ureda Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu.

Ured županije, kako se najavljuje, početkom 2011. godine u Bruxellesu planira organizirati prezentaciju turističkih potencijala županije za predstavnike EU institucija.

(Hina) xhspa ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙