FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski avioni ometaju japansko-američke manevre

Autor: bnov
TOKIO, 8. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Dva ruska vojna aviona prodrla su u zračni prostor iznad Japanskog mora tijekom zajedničkih zračnih vojnih manevara Japana i SAD-a početkom tjedna, izjavio je u srijedu glasnogovornik japanske vlade.

Prema japanskim medijima, vježbe su morale biti privremeno prekinute zbog tog upada do kojeg je došlo u ponedjeljak, ali su ruske vlasti dale na znanje da "Rusija nije prekršila nijedan propis o korištenju zračnog prostora niti pravila letenja".

SAD i Japan vode od petka najvažnije zajedničke vojne manevre ikada organizirane, s tenzijama na korejskom poluotoku u pozadini.

Dva zrakoplova za ophodnju Il-38 ruskih zračnih snaga nadlijetala su Japansko more u ponedjeljak u trenutku kad su se održavale zajedničke vježbe, kazao je pred novinarima glasnogovornik vlade Yoshito Sengoku, potvrdivši informaciju iz dnevnika Sankei Shimbun.

Ruski zrakoplovi prelijetali su područje zajedničkih američko-japanskih vojnih vježbi u Pacifiku, ali nisu prekršili propise o korištenju zračnog prostora, rekao je u srijedu glasnogovornik ruske Pacifičke flote Roman Martov, kako je prenijela agencija Interfax.

"Izveli su planirane letove u području redovne aktivnosti ruske flote. Nije bilo kršenja međunarodnih propisa o korištenju zračnog prostora ni pravila letenja s ruske strane", kazao je Martov.

(Hina) xbnš ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙