FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar obrane: J. Koreja "mora stostruko uzvratiti Pjongjangu"

Autor: bnov
SEUL, 27. studenog 2010. (Hina/AFP) - Novi ministar obrane Južne Koreje, imenovan u petak kako bi "brzo i odlučno odgovorio na krizno stanje" sa Sjevernom Korejom, zalaže se za "stostruko uzvraćanje" u slučaju oružanog napada Pjongjanga, prenose novine u subotu.

Kim Kwan-Jin, bivši zapovjednik glavnog stožera vojske, imenovan je u petak, tri dana nakon što je Sjeverna Koreja granatirala jedan južnokorejski otok, što je napad razmjera neviđenih od korejskog rata (1950.-1953.) i koji je ukazao na nedostatke unutar južnokorejskih snaga.

"Moramo odlučno odgovoriti na provokacije Sjeverne Koreje", izjavio je predsjedničkim savjetnicima Kim, kako prenosi konzervativni dnevnik Chosun Ilbo.

"Moramo stostruko odgovoriti" u slučaju napada Sjeverne Koreje, dodao je u prvim izjavama u svojstvu ministra.

Južnokorejska vlada bila je meta oštrih kritika jer se vojni odgovor Seula smatralo prebojažljivim nakon pjongjangova granatiranja otoka Yeonpyeong u kojem su četiri osobe poginule.

Južna Koreja izvodit će od nedjelje pomorske manevre sa SAD-om na Žutom moru. Te je vježbe Peking osudio a Pjongjang nazvao "nedopustivom provokacijom".

(Hina) xbnš ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙