FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MZOŠ: predlaže li sindikat "Preporod" smanjenje plaća i socijalnih prava svojem članstvu?

Autor: tdel
ZAGREB, 22. studenog 2010. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa istaknulo je danas da je prilikom izrade prijedloga proračuna za iduću godinu vodilo računa o očuvanju radnih mjesta, osiguravanju redovite isplate plaća i socijalnih davanja iz kolektivnih upitavši predlaže li sindikat "Preporod" smanjenje plaća i socijalnih prava svojem članstvu.

"Kako bi se u tome uspjelo, neke stavke su se morale smanjivati u odnosu na iznose osigurane tijekom prethodnih pred-kriznih godina", navodi MZOŠ u priopćenju te napominje kako je misao vodilja pri tome bila zaštititi radna mjesta u svim sustavima u nadležnosti toga ministarstva - osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, te znanosti - kao i isplate plaća i prava iz kolektivnih ugovora.

MZOŠ ističe kako u sadašnjem trenutku povećavanje brojnih neosporno vrijednih razvojnih stavki, za koje se zalaže sindikat 'Preporod', nažalost nije moguće bez drugih, puno težih posljedica. Navodi da je prijedlog proračuna mogao biti i drugačije strukturiran, ali, smatra, to bi nužno dovelo do toga da se mora štedjeti na nekim drugim stavkama, poput ukupne mase plaća.

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu "Preporod" ocijenio je danas na konferenciji za novinare da je prijedlog državnog proračuna za 2011., u dijelu koji se odnosi na financiranje osnovnog i srednjeg školstva, apsurdan, jer "osim održavanja hladnog pogona, ne jamči gotovo ništa". Novaca neće biti ni za što, osim za plaće koje će biti i dalje među najnižim plaćama korisnika proračunskih sredstava, rekao je predsjednik tog sindikata Željko Stipić, upozorivši da su pojedine stavke smanjene do apsurda, a neke su potpuno ukinute.

(Hina) pp/xtdel yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙