FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oružje pronađeno u Grčkoj nije povezano s napadima ljevičarskih gerilskih grupa

Autor: mhaj
ATENA , 5. prosinca 2010. (Hina/Reuters) - Grčka policija u nedjelju je izvijestila da oružje, pronađeno tijekom vikenda u nekoliko atenskih stanova ne odgovara oružju upotrijebljenom u nedavnim napadima ljevičarskih gerilskih skupina.

Policija je u nedjelju "pročešljala" 16 domova u raznim dijelovima Grčke, privela 17 osoba i uhitila četvoricu muškaraca, dva dana prije dvogodišnjice najgorih prosvjeda održanih u toj zemlji u zadnjih nekoliko desetljeća, koje je potaknulo policijsko ubojstvo tinejdžera - 6. prosinca 2008.

Sedam pištolja, tri strojnice, nekoliko kutija sa streljivom, granate, eksploziv i drugo oružje konfiscirani su tijekom policijske akcije u Ateni. No balistički testovi pokazali su da zaplijenjeno oružje nije ono koje je korišteno u napadima gerilskih grupa.

"Ustanovili smo da trinaest pušaka ne možemo dovesti u vezu s terorističkim aktivnostima gerilskih grupa. Nastavljamo balističku istragu, a zaplijenjeno oružje se upravo testira", izjavio je za Reuters glasnogovornik policije Thanassis Kokkalakis.

Drugi policijski dužnosnik izjavio je kako je vrsta oružja ukazivala na povezanost sa skupinom Pobunjenička sekta ili s Vatrenim urotničkim ćelijama, koje se smatraju odgovornima za niz napada počinjenih u posljednjih nekoliko godina, među kojima su i ubojstva policajca i jednoga novinara.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙