FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U požaru šume u Izraelu 41 poginula osoba

Autor: mtro
JERUZALEM, 3. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Pronađena su tijela 41 osobe, među kojima 36 zatvorskih čuvara, koje su smrtno stradale u velikom požaru koji u petak i dalje hara šumom na brdu Carmel, blizu Haife, objavile su bolničke službe.

Još se ne zna što je izazvalo požar koji još nije pod kontrolom, a vjetar pojačava plamenove što se šire šumovitim terenom. Nekoliko se osoba vode kao nestale i nastavljaju se potrage, rekao je glasnogovornik policije.

Sedamnaest ljudi je hospitalizirano, od kojih dvoje u teškom stanju, a treća, policijska povjerenica Haife je u kritičnom stanju, prema tom izvoru U gašenju požara sudjeluje 370 vatrogasaca, ali zbog nedostatne opreme premijer Benjamin Netanyahu je zatražio međunarodnu pomoć.

Tri prva zrakoplova međunarodne pomoći stigla su u petak u Izrael. Prema podacima ministarstva vanjskih poslova Izraela očekuje se još najmanje 17 protupožarnih zrakoplova i helikoptera: četiri iz Grčke, tri sa Cipra, po dva iz Turske, Francuske, Rusije, Azerbejdžana i po jedan iz Hrvatske i Rumunjske, javlja France presse.

Najmanje 13.000 stanovnika u požarom zahvaćenoj regiji je evakuirano, navodi policija. Na Bliskom Istoku već dulje od mjesec dana traje suša, a meteorološke službe za danas najavljuju 31 stupanj u regiji Haife, uz vjetar koji će puhati oko 30 km na sat.

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙