FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpora Ženske sekcije Sindikata pomoraca Hrvatske ženama-pomorcima

Autor: sjun
RIJEKA, 24. studenoga 2010. (Hina) - Ženska sekcija Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH) uputila je javnu podršku ženama-pomorcima u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25. studenoga.

U priopćenju Ženske sekcije SPH, koja je članica Međunarodnog sindikata transportnih radnika (International Transport Workers Federation) ističe se kako su žene u tipično muškoj profesiji - pomorstvu, često potplaćene te izložene nasilju svih vrsta, zbog čega članice sindikata aktivno sudjeluju u međunarodnim akcijama zaštite žena u nacionalnoj i međunarodnoj plovidbi te pratećim djelatnostima.

Ženska sekcija SPH trenutno se zalaže za poboljšanje statusa žena-pomoraca koje rade na brodovima putničkog linijskog brodara „Jadrolinije“, i to zahtjevima da se ženama omoguće uvjeti napredovanja u struci koje posjeduju njihovi muški kolege.

Kako se broj žena-pomoraca zaposlenih na trgovačkim brodovima i kruzerima konstantno povećava, raste i potreba za njihovom zaštitom, zbog čega u SPH-u pozivaju sve žene zaposlene u pomorskom transportu, koje imaju problema sa zlostavljanjem i mobbingom, da im se obrate za pomoć, stoji u priopćenju.

(Hina) xsjun ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙