FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

19. obljetnica pogibije branitelja Komletinaca

Autor: gvin
KOMLETINCI , 4. prosinca 2010. (Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestima pogibije hrvatskih branitelja kao i kod spomen-obilježja u središtu Komletinaca danas je obilježena 19. obljetnica pogibije branitelja toga sela u vinkovačkom kraju.

Pozdravljajući nazočne na komemorativnom skupu u ime premijerke Jadranke Kosor ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić naglasio je da i današnje okupljanje svjedoči da je Hrvatska bila žrtva agresije te da je Hrvatska vodila pravedan, obrambeni i oslobodilački rat.

Srpski agresor je 4. prosinca 1991. godine izvršio posljednji i najveći napad na selo Komletince u pokušaju proboja tzv. bosutske bojišnica duge 42 kilometara, pri čemu je uz teške napore hrvatskih branitelja napad agresora uspješno odbijen.

U obrani Komletinaca poginulo je 44 pripadnika 105. bjelovarske brigade, 109. vinkovačke brigade, 11. domobranske pukovnije 3. i 5. gardijske brigade, MUP-a i HOS-a, a smrtno su stradala i dva civila.

Na polaganju vijenaca i komemorativnom skupu u Komletincima bila su izaslanstva postrojbi koje su branile selo kao i izaslanstva Bjelovarsko-bilogorske županije i grada Bjelovara, Vukovarsko-srijemske županije i grada Otoka kojem teritorijalno pripadaju i Komletinci te stradalničke udruge, rodbina poginulih i mještani Komletinaca.

U mjesnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije služena je misa zadušnica.

(Hina) xgvin ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙