FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "Sjećanja na Vukovar"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 3. prosinca 2010. (Hina) - U organizaciji Hrvatske matice iseljenika u Dubrovniku i dubrovačke udruge dragovoljaca Domovinskog rata, u prigodi Dana branitelja grada Dubrovnika, večeras je u izložbenom prostoru samostana svete Klare otvorena izložba slika "Sjećanja na Vukovar" Mate Kovačevića - Eskavilja.

Izložba na simboličan način povezuje sudbinu gradova Dubrovnika i Vukovara, slikama strahota, stradanja i razaranja izazvanih bezumnom ratnom agresijom, s temeljnom misli i porukom slikara "Ne ponovilo se nikad".

Kako je u prigodi otvorenja istaknula Maja Mozara, voditeljica ureda Hrvatske matice iseljenika u Dubrovniku, posebna snaga tih slika i njihova poruka jest u činjenici da je upravo Vukovar grad slikarove mladosti i najplodnijih godina njegova stvaralaštva.

Dvadesetak izloženih radova publika će moći pogledati do 15. prosinca.

Slikar Mate Kovačević - Eskaviljo (1944.) najveći je dio radnog vijeka proveo u Vukovaru i Borovu. Do danas je imao više od pedeset samostalnih izložaba i stotinjak zajedničkih. Dobitnik je brojnih priznanja, među kojima i srebrne medalje na izložbi u Bologni 1981. i Plakete grada Zagreba 1987. Živi i radi u Speyeru u Njemačkoj.

(Hina) xhspa yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙