FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka u zimskom kaosu, najhladniji početak prosinca od početka mjerenja

Autor: nkre
BERLIN, 2. prosinca 2010. (Hina) - Nove snježne padaline i niske temperature uzrokovane poljem niskog tlaka "Katharina" i u četvrtak su paralizirale promet u Njemačkoj a meteorolozi bilježe najhladniji početak prosinca od početka mjerenja temperature.

Njemačke zračne luke zabilježile su mnogobrojne otkazane letove, djelomično i kao posljedica zatvorenih europskih aerodroma. Najviše letova, više od 250, otkazano je iz muenchenske zračne luke gdje su mnogobrojni putnici bili prisiljeni prespavati u čekaonicama.

Jedan predstavnik njemačke zračne kompanije Lufthansa oštro je napao upravu zračne luke u Frankfurtu zbog nedovoljne pripreme na zimske uvjete te posebice nedovoljan broj uređaja za odleđivanje zrakoplova.

Ogromne poteškoće su zabilježene i u željezničkom prometu gdje je zbog srušenih stabala prekinut promet na mnogim prugama. Željeznički promet otežavaju i sniježni zapusi koji se, posebice na istoku i sjeveru zemlje, stvaraju zbog jakog istočnog vjetra.

U mnogobrojnim prometnim nesrećama uzrokovanim snijegom diljem Njemačke život su izgubile tri osobe.

Djelatnici Crvenog križa čitavu su noć opskrbljivali pokrivačima i čajem putnike na njemačkim autocestama koji su zapeli u zastoju. U sjevernonjemačkoj saveznoj pokrajini Schleswig-Holstein zbog prometnih poteškoća nastava u školama je obustavljena do daljnjega.

Djelatnici meteorološke službe Meteomadia objavili su da su jučerašnje temperature, koje su se u nekim nizinskim dijelovima Njemačke spustile i do minus 20, najniže zabilježene vrijednosti za početak prosinca otkada se provode mjerenja.

Meteorolozi su za vikend najavili smanjenje oborina ali i dalje vrlo niske temperature.

(Hina) xnkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙