FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Sloveniji teškoće u cestovnom i željezničkom prometu zbog snijega

Autor: lfia
LJUBLJANA, 1. prosinca 2010.(Hina) - Zbog novih snježnih padalina koje se, po zadnjim informacijama, smiruju ili prelaze u kišu, promet u Sloveniji odvija se u srijedu u otežanim uvjetima.

U cestovnom i željezničkom prometu dolazi do kašnjenja od pola do jednog i pol sata. Policija i prometne službe upozoravaju vozače na oprez i prilagođavanje vožnje uvjetima na cesti. Prometne i vremenske neprilike izraženije su u središnjim i zapadnim dijelovima zemlje.

Najviše poteškoća u prometu jutros je bilo na autocesti između Kopra i Ljubjane i na cestama u zapadnom dijelu zemlje, gdje su iz prometa zbog bure i poledice isključivana iz prometa teretna vozila. Zbog snijega dolazi do kašnjenja u željezničkom i autobusnom prometu.

Cestovni granični prijelazi s Austrijom Vršič i Pavličevo sedlo su zatvoreni, a na nekim drugim manjim prijelazima je obvezna uporaba lanaca za teretna vozila ili je za njih promet obustavljen. Zbog zimskih uvjeta trenutačno je obustavljen ulazak teretnih vozila na tri manja granična prijelaza s Hrvatskom - Bistrica ob Sotli, Rogatec i Dobovec. Uprava službe za autoceste DARS objavila je da će u noći sa srijede na četvrtak za promet zbog potrebnih radova na tri sata biti zatvoren granični prijelaz s Austrijom - Karavanke.

Novi jači snijeg slovenski prognostičari najavljuju u noći s četvrtka na petak.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙