FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaklada "Ane Rukavine": pozivom na telefon 060 9000 donirajte 6,15 kuna

Autor: tmar
ZAGREB, 2. prosinca 2010. (Hina) - Zaklada "Ane Rukavine" objavila je danas da je otvoren humanitarni telefon 060 9000, na koji građani pozivom mogu darovati 6,15 kuna i tako pridonijeti tipizaciji do sada prikupljenih uzoraka krvi za upis u Registar potencijalnih darivatelja koštane srži.

Time je ujedno počela i humanitarna akcija te zaklade koja će kulminirati 21. prosinca velikim koncertom na Trgu bana Josipa Jelačića.

Predsjednica zaklade Marija Rukavina navodi kako je to peti koncert koji organizira zaklada u spomen na Anu Rukavinu i kao zahvalu svima koji su se tijekom godine uključili u njihove akcije. Koncert će, dodaje, biti i uvod u petogodišnjicu postojanja zaklade, koja će se obilježiti iduće godine.

"U studenom 2006., kad nas je Ana napustila, u hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja koštane srži bilo je upisano samo 150 potencijalnih donora. Tijekom pet godina održane su brojne akcije diljem Hrvatske, putovalo se po žegi i po snijegu kako bi se organizirale akcije darivanja krvi za upis u registar, gdje se danas nalazi više od 33.000 potencijalnih donora. Od 33.000 prikupljenih uzoraka tipizirano je više od 18.000", ističe Marija Rukavina te, uz ostalo, podsjeća da je zaklada pokrenula i banku krvi iz pupkovine koja se nalazi u KBC-u Zagreb.

(Hina) xpp/xmt ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙