FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Clinton: "Ohrabruje" iranski povratak na pregovore

Autor: mtro
ASTANA, 1. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Američka državna tajnica Hillary Clinton ocijenila je u srijedu ohrabrujućom činjenicu što će Iran 6. i 7. prosinca sudjelovati u Ženevi na pregovorima s velikim silama o iranskom nuklearnom programu.

"Ohrabruje iranski pristanak na susret u Ženevi sljedeći tjedan", rekla je Clinton na konferenciji za novinare s kazahstanskim ministrom vanjskih poslova Kanatom Saudabajevim, na marginama summita OESS-a u Kazahstanu.

Clinton je ponovila namjeru Šestorice (SAD, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija i Njemačka) da razgovaraju o ponudi o razmjeni goriva, sličnoj ponudi od prije godinu dana, koja treba biti promijenjena, drže SAD, kako bi se uzeo u obzir razvoj iranskog nuklearnog programa od tada.

"Svrha pregovora je naglasiti zabrinutost međunarodne zajednice o vezi akcija i namjera Irana", rekla je.

"Želimo da Iran zauzme stajalište kao odgovorna članica međunarodne zajednice. Zato mora prestati kršiti međunarodne obveze, prekinuti svaki pokušaj u tijeku izrade nuklearnog oružja", inzistirala je.

Pregovori će se nastaviti u ponedjeljak i utorak u Ženevi između velikih sila i Irana o njegovu spornom nuklearnom programu, godinu dana nakon što su prekinuti.

(Hina) xtm ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙