FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 30. studenoga

Autor: djan
ZAGREB, 30. studenog 2010. (Hina) - Najava događaja iz svijeta za utorak, 30. studenoga:

BRUXELLES - Završni dan dvodnevnog sastanka Zajedničkog parlamentarnog odbora RH-EU. Na sastanku se razgovara o odnosima EU-a s Hrvatskom i stanju pristupnih pregovora, posebice o reformi pravosuđa, borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, suradnji s ICTY-jem, o regionalnoj suradnji, povratku izbjeglica i manjinskim pitanjima. Na dnevnom redu je i komunikacijska strategija i hrvatski referendum o pristupanju EU-u.

SARAJEVO – Konstituirajuća sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine u novom sazivu, izabranom na općim izborima 3. listopada.

ASTANA - Američka državna tajnica Hillary Clinton kreće na višednevnu turneju po Aziji, tijekom koje će posjetiti Kazahstan, Kirgistan, Uzbekistan i Bahrein. U Kazahstanu će Clinton sudjelovati na summitu Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), kao voditeljica američkog izaslanstva. Prije summita će se sastati s kazahstanskim predsjednikom Nursultanom Nazarbajevom i ministrom vanjskih poslova Kanatom Saudabajevom, s kojima će razgovarati o američko-kazahstanskom strateškom partnerstvu.

MOSKVA - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev održat će godišnje obraćanje pred parlamentom.

Dežurni:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Srđan Baković

Tel: **385 1 4808645

Fax: **385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙