FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poplave u Crnoj Gori

Autor: dram
PODGORICA, 1. prosinca 2010. (Hina) - Već nekoliko dana obilne kiše uzrokuju probleme u Crnoj Gori, osobito uz Skadarsko jezero, umjetne akumulacije i sljevove Zete, Morače, Bojane i Lima.

U Boki kotorskoj ugrožene su prometnice u Igalu, Zelenici i Meljinama, a u Risnu je zbog obilne kiše i visoke plime poplavljena glavna ulica, javljaju u srijedu crnogorski mediji.

Oko 300 osoba u Beranama, gradu na sjeveru Crne Gore, zbog izlivenoga Lima, iseljeno je u srijedu ujutro iz svojih domova i privremeno smješteno u prihvatne centre.

Dva glavna gradska mosta preko te rijeke zatvorena su i za automobile i za pješake.

Dramatično je na području Rijeke Crnojevića, mjesta na Skadarskome jezeru, između Podgorice i Cetinja. Vodostaj tog jezera, najvećeg na Balkanu, tijekom noći je porastao 25 centimetara i veći je nego tijekom siječanjskih poplava.

Do sela uz Skadarsko jezero, 20-ak kikometara od Podgorice, teško se dolazi, a većina stanovništva je evakuirana. Poplavljen je i Virpazar.

Nabujala je i rijeka Bojana, koja zbog jakog juga i goleme količine vode koja dolazi iz Skadarskog jezera i albanske rijeke Drima ne uspijeva utjecati u more.

Hidrometeorolozi najavljuju da će petak biti najkritičniji jer se količina oborina neprekidno povećava, a time i vodostaj rijeka i jezera.

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙