FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRO podupire što su stipendije oslobođene plaćanja poreza na dohodak

Autor: macu
ZAGREB, 1. prosinca 2010. (Hina) - Institut za razvoj obrazovanja (IRO) podupire izmjene i dopune Pravilnika o porezu na dohodak u dijelu u kojemu su stipendije oslobođene od plaćanja poreza na dohodak za redovito studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Izmjene tog pravilnika stupile su na snagu 12. studenoga i one su, kako je danas priopćio IRO, iznimno važne za razvoj sustava stipendiranja u Hrvatskoj jer su sada prvi put "stvorene osnovne pretpostavke i poticajno okruženje za sve one koji žele ulagati u programe stipendiranja". Posebno važnim smatra to što novi pravilnik omogućuje isplatu neoporezivih stipendija za redovito studiranje i u Hrvatskoj i u inozemstvu.

To će omogućiti, kako se navodi, povećanje mobilnosti hrvatskih studenata i nastavnika, što je jedan od glavnih ciljeva Bolonjskog procesa, čija je Hrvatska potpisnica. Važno je napomenuti da spomenute stipendije mogu dodjeljivati samo zaklade, ustanove i druge institucije registrirane u Hrvatskoj za odgojno-obrazovne ili znanstveno-istraživačke svrhe, koje djeluju u skladu s posebnim propisima te su osnovane s namjenom stipendiranja. Time se daje poticaj razvoju zakladništva kao najtransparentnijega pravnog okvira za ulaganje u programe stipendiranja, stoji, uz ino, u priopćenju IRO-a.

(Hina) xpp ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙