FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAB: odbijena suglasnost za postavljanje spomen-ploče

Autor: vhor
KARLOVAC, 16. studenog 2010. (Hina) - Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SAB) priopćio je danas da se mijenja program obilježavanja 69. obljetnice partizanske akcije u okupiranu Karlovcu, koju je vodio Većeslav Holjevac jer je Dom zdravlja danas obavijestio antifašističke udruge da ne da suglasnost za postavljanje spomen-ploče na mjestu stare, razbijene 1991.

Tri godine otkako su udruge uputile zahtjev za postavljanje ploče ravnateljica doma zdravlja Jadranka Šutić danas je odgovorila da se odbija suglasnost za vraćanje nove spomen-ploče na mjesto stare. Odgovor se čekao tri godine, a dostavljen je pošto je jučer medijski najavljeno postavljanje spomen-ploče narodnom heroju Većeslavu Holjevcu i skupini partizana, kaže se u priopćenju.

Umjesto ispred doma zdravlja skup će se održati najprije kod spomenika skojevcu Ivici Gojaku uza stari karlovački koranski most, gdje je Gojak 17. studenog 1941. poginuo, a potom i kod poprsja Većeslava Holjevca u parku u gradskom središtu. Na skupu će, kaže se u priopćenju, govor, među ostalima, održati i počasni predsjednik SAB-a bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić.

(Hina) xvhor yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙