FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 30. studenog 2010. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB - Predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza (ZNS) Zdravko Mamić predao je danas službenu kandidaturu Vlatka Markovića za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS). "Ponosan sam što mogu predati kandidaturu u ime ZNS-a za čovjeka koji je nas je tijekom protekla tri mandata dva puta vodio na europsko i dva puta na svjetsko prvenstvo. S Vlatkom Markovićem na čelu naša reprezentacija će gotovo sigurno igrati i na završnici EP-a 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, dok su sve mlađe reprezentacije postigle zavidne rezultate. Naši klubovi Hajduk i Dinamo imaju realne izglede da prezime u Europi. U takvim okolnostima samo bi budala tražila smjenu čelnog čovjeka saveza," kazao je Mamić dodavši kako su novinari u ovoj kampanji dokazali da su mulj i dno dna, te najavio da će kada završi proces kandidiranja sazvati novinarsku konferenciju na kojoj će iznijeti svoja saznanja o tijeku kampanje. Primajući dokumente za kandidaturu predsjednik Izborne komisije HNS-a Stanko Hautz potvrdio je da će izborno povjerenstvo pet dana, nakon što 2. prosinca istekne rok za prijavu kandidature, obznaniti listu kandidata. Eventualne prigovore kandidati mogu u roku od dva dana uputiti Žalbenoj komisiji HNS-a koja odluku mora donijeti u idućih 48 sati i ta odluka je konačna i neopoziva. Aktualni predsjednik HNS-a nije želio odgovarati na upite novinara, već je najavio da će nakon isteka roka za prijavu kandidatura, u petak 3. prosinca objaviti mjesto i vrijeme održavanje svoje prezentacije. U priopćenju koje je podijelio novinarima Marković navodi kako ima podršku deset Županijskih saveza, te sve ostale potrebne dokumente za pravovaljanu kandidaturu. Marković je predsjednik HNS-a od 1998. godine kada je naslijedio Branka Mikšu i bori se za četvrti mandat. Izbor za predsjednika HNS-a održat će se 17. prosinca, a pored Vlatka Markovića očekuje se da će u kandidaturu u zadanom roku podnijeti još jedno Igor Štimac.

SPLIT - Trener Hajduka Goran Vučević najavio je kako će njegova momčad u sutrašnjoj utakmici 5. kola G skupine Europske nogometne lige protiv grčkog AEK-a na Poljudu ići isključivo na pobjedu. "Siguran sam da će igrači Hajduka dati sve od sebe i nadamo se najboljem rezultatu, a to je pobjeda kojoj ćemo težiti od prve minute igre", rekao je Vučević na današnjoj konferenciji za novinare.Vučević je istaknuo kako je utakmica protiv AEK-a za Hajduk od iznimne važnosti jer bi Splićani pobjedom ostali u igri za plasman u proljetni dio Europske lige. "AEK zaslužuje naš respekt, to je iznimno disciplinirana momčad i teži igri na kontranapade te se neće otvoriti pa stoga Hajduku neće biti lako postići zgoditak i morat ćemo biti strpljivi svih 90 minuta", kazao je Vučević. Na upit gdje vidi šansu za pobjedu, Vučević je kazao kako je AEK "puno lošija momčad od Zenita a možda i od Aderlechta" te u tomu vidi nadu za pobjedu nad grčkom momčadi.

SPLIT - Trener nogometnog kluba AEK Manuel Jimenez večeras je po dolasku u Split izjavio kako je cilj njegove momčadi pobijediti Hajduka u sutrašnjoj utakmici 5. kola Europske lige koja se igra na Poljudu. "Došli smo odigrati normalnu utakmicu, znamo što želimo i naš je cilj pobijediti Hajduka, iako to neće biti lako", rekao je Jimenez večeras na konferenciji za novinare na Poljudu. Po Jimenezovim riječima sutrašnja je utakmica vrlo važna za AEK. "Želim stvoriti jaki AEK, ne samo u Grčkoj, nego i izvan Grčke. U Europi želimo uvijek osvajati trofeje i postizati velike rezultate", kazao je Jimenez, dodavši kako taj plan počinje već sutrašnjom utakmicom protiv Hajduka na Poljudu. On je kazao da respektira momčad Hajduka, rekavši da je u povijesti taj klub imao velike nogometaše koji su igrali diljem Europe. Na upit je li što promijenio u igri AEK-a u odnosu na svojeg prethodnika na trenerskoj klupi Duška Bajevića, kojeg je nedavno naslijedio, Jimenez je kazao kako nema promjena, ali da on kao trener ima svoju filozofiju i način razmišljanja o igri koju želi prenijeti na igrače.

ZUERICH - Trener Real Madrida Jose Mourinho neće moći voditi svoju momčad u posljednjem susretu skupine G Lige prvaka protiv Auxerrea, jer ga je Uefa kaznila zbog toga što je naložio svojim igračima Xabiju Alonsu i Sergiju Ramosu da namjerno zarade crvene kartone, kako bi "čisti" dočekali nokaut fazu Lige prvaka. Mourinho se odlučio na takav potez jer je Real već osigurao prolaz u osminu finala. Ovo je još jedan veliki udarac za Real i njegova trenera, nakon što su sinoć u derbiju španjolske lige poraženi od Barcelone sa 0-5. Uefa je kaznila Mourinha sa dvije utakmice suspenzije, ali će morati odraditi samo jedan susret. Naime, drugu utakmicu zabrane vođenja morat će odraditi samo ako ponovi prekršaj u razdoblju od tri godine. Pred kraj prošlotjedne utakmice Lige prvaka protiv Ajaxa koju je Real dobio sa 4-0 Xabi Alonso i Sergio Ramos su dobili druge žute kartone zbog odugovlačenja. Upute Realova trenera išle su preko pričuvnog vratara Jerzyja Dudeka i prvog golmana Ikera Casillasa. Portugalski trener je odbacio optužbe, ali ga je odala video snimka. Mourinho će morati platiti i 40.000 eura novčane kazne, a Real 120.000 eura. Novčano su kažnjeni i Casillas sa 10.000, te Dudek sa 5.000 eura. Vodstvo Reala ima rok od tri dana da uloži žalbu na kazne Uefe.

RIM - Sindikat nogometaša Prve talijanske lige objavio je danas da igrači štrajkati 11. i 12. prosinca kada je na rasporedu 16. prvenstveno kolo, i to zbog toga što nije postignut napredak u pregovorima o novom kolektivnom ugovoru sa Udrugom prvoligaša. Kolektivni ugovor je istekao je 30. lipnja, pa je Sindikat nogometaša najavio je štrajk još u rujnu, ali je on odgođen u nadi da će se postići dogovor. No, budući da nije došlo do kompromisa danas je odlučeno da se štrajk održi 11. i 12. prosinca. Sindikatu nogometaša najspornija je odredba po kojoj igrači kojih se klub želi riješiti ne smiju trenirati s prvom momčadi, i na to nisu htjeli pristati. "Iskreno nam je žao jer je s naše strane postojala volja da se postigne sporazum. No, budući da nije bilo razumijevanja s druge strane morali smo zakazati štrajk za 11. i 12. prosinca", izjavio je potpredsjednik Sindikata nogometaša Leonardo Grosso. S druge strane, predsjednik Udruge prvoligaša Maurizio Beretta izjavio je da je potez Sindikata vrlo opasan.

ZURICH - Međunarodnu nogometnu federaciju (FIFA) potresa novi skandal. Dužnosnici Izvršnog odbora (Fife), predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ricardo Teixeira, prvi čovjek Južnoameričke nogometne federacije (CONMEBOL) Nicolas Leoz, te predsjednik Afričke nogometne federacije (CAF) Issa Hayatou osumnjičeni su za primanje mita, te 'isisavanja' novčanih sredstava iz tvrtke ISL, bivšeg marketinškog partnera Fife. Trojac je navodno u razdoblju od 1989. do 1999. godine dobio više od deset milijuna dolara. Teixeira je navodno dobio 9.5 milijuna dolara, Leoz je primio tri puta po 200.000 dolara, a Hayatou oko 20.000 dolara u gotovini. Fifa je odmah odbacila sve optužbe koje je objavio BBC. "Švicarske vlasti su istraživale slučaj ISL-a i još 2008. su odbačene sve optužbe na račun Fifinih dužnosnika," poručili su iz Zuricha. Oglasilo se i COMNEBOL-a. "Optužbe nemaju nikakve veze s realnošću," poručio je glasnogovornik Južnoameričke nogometne federacije Nestor Benitez.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙