FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ-Infrastruktura sklopila sporazume sa fakultetima i nagradila dugogodišnje radnike

Autor: dduk
ZAGREB, 30. studenog 2010. (Hina) - HŽ-Infrastruktura sklopila je danas sporazume o poslovno-tehničkoj suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva, Fakultetom prometnih znanosti i Geodetskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te nagradila desetoricu radnika s navršenih 45 godina radnog staža.

Sporazumi su potpisani, a radnici nagrađeni na stotoj, svečanoj sjednici aktualne uprave HŽ-Infrastrukture.

Suradnja s fakultetima očekuje se u uvođenju poslovnih i informacijskih sustava, automatizaciji prometa i poslovnih rješenja, unapređenju energetske infrastrukture, izvođenju stručnih seminara i postdiplomskih stručnih studija, nadzoru radova i drugim područjima.

Desetoricu radnika HŽ-Infrastrukture s navršenih 45 godina staža tvrtka je nagradila s neto iznosom od po pet tisuća kuna i dodijelila im priznanja.

Član Uprave HŽ-Infrastrukture Ivan Matasić rekao je kako se očekuje da će ove godine biti 640 predmeta javne nabave koje će obraditi HŽ-Infrastruktura, što je 60 posto manje nego prethodnih godina, a to je, kako je rekao, rezultat objedinjavanja predmeta i boljeg upravljanja.

Broj ponuditelja povećan je četiri puta, a broj zainteresiranih pet puta, kaže Matasić te ističe primjer nabave tračnica za što se natječe sedam ponuditelja dok je ranije bio samo jedan.

Matasić kaže da je središnja državna komisija za javnu nabavu odbacila samo jedan posto natječaja za javnu nabavu HŽ-Infrastrukture te da druga poduzeća kao što su HEP, Ina, Zagrebački holding i Srce, preuzimaju natječajnu dokumentaciju HŽ-Infrastrukture s njezinih web stranica i koriste je za svoje potrebe.

Kako je rekao, HŽ-Infrastruktura smanjuje broj zaposlenih i zalihe sirovina i materijala, a rok plaćanja dobavljačima svela je na 51 dan. Krajem rujna obveze prema dobavljačima iznosile su 125 milijuna kuna, a potraživanja od kupaca bila su 132 milijuna kuna.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙