FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD osudio ubojstvo iranskih znanstvenika kao terorizam

Autor: dhai
WASHINGTON, 30. studenog 2010.(Hina) - State Department je u ponedjeljak je odbacio optužbe Irana o američkoj upletenosti u atentate na dvojicu iranskih znanstvenika uključenih u razvoj nuklearnog programa, osudivši napade na njih kao djela terorizma.

"Mi osuđujemo djela terorizma gdje god da se dogode, a više od toga, mi nemamo nikakve informacije o tome što se dogodilo", rekao je glasnogovornik State Departmenta na traženje da komentira optužbe predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada da Izrael i zapadne vlade stoje iza napada na iranske znanstvenike.

Ahmadinedžadov ured u priopćenju je optužio "cionistički režim" za atentat u kojem je ubijen nuklearni fizičar prof. Madžid Šariari, a u odvojenom napadu je ranjen prof. Ferejdun Abasi, fizičar specijaliziran za lasere koji radi za ministarstvo obrane.

Ministar unutarnjih poslova Mostafa Mohamad Najar, rekao je da su Mossad i CIA, izraelska i američka obavještajna služba, odgovorni za atentate u Teheranu na dvojicu iranskih znanstvenika.

Američka TV mreža CBS u svom je večernjem dnevniku u ponedjeljak ocijenila da se radi o "starteškom udarcu" iranskom nuklearnom programu.

Glasnogovornik Crowley je na brifingu za novinare također rekao da Sjedinjene Države još uvijek čekaju na potvrdu Irana da je spreman sastati se s dužnosnicima velikih sila oko svog nuklearnog programa. "Mi smo ponudili datum. Ponudili smo mjesta Iranu i čekamo potvrdu Irana da su datumi u redu i lokacija prihvatljiva", rekao je glasnogovornik State Departmenta.

(Hina) xdh ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙