FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 16. studenoga

Autor: vkla
ZAGREB, 15. studenog 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 16. studenoga.

ZAGREB - Državni tajnik za politička pitanja Ministarstva vanjskih poslova i europskih poslova Davor Božinović otvorit će konferencije "NATO – znanost i gospodarstvo" ( 9.30 sati, u hotelu "Palace", Strossmayerov trg 10 u Zagrebu.) Konferenciju zajednički organiziraju Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) i Zaklada "Hanns Seidel".

MOSTAR - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović boravit će u radnom posjetu Mostaru gdje će posjetiti Sveučilište u Mostaru, Univerzitet "Džemal Bijedić" i franjevački samostan. Također će se sastati i s predstavnicima političkih stranaka Hrvata u BiH. (Izjave za medije u 15.15 sati na Filozofskom fakultetu Mostarskog sveučilišta).

BRUXELLES - Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će na konferenciji o budućnosti i europskoj perspektivi zemalja jugoistočne Europe, u organizaciji skupine Europske pučke stranke u Europskom parlamentu.

Na konferenciji će šefovi država i Vlada te ministri vanjskih poslova iz jugoistočne Europe raspravljati zajedno s predstavnicima EPP skupine u Europskom parlamentu o zaključcima godišnjih izvješća Europske komisije o napretku zemalja koja su donesena prošlog tjedna.

Na marginama konferencije ministar Jandroković sastat će se s Gunnarom Hoekmarkom, potpredsjednikom EPP skupine u Europskom parlamentu te supredsjedateljem zajedničkog parlamentarnog odbora EU-Hrvatska. Jandroković će se sastat i s predsjednikom EPP skupine u Europskom parlamentu Josephom Daulom.

MOSKVA - Ruski predsjednik Dimitrij Medvedev sastaje se s libanonskim premijerom Saadom al-Haririjem.

Dežurni:

Noć: Vera Radić

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Duška Gerić-Koren

Navečer: Srđan Baković

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙