FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za subotu, 20. studenoga

Autor: kgab
ZAGREB, 19. studenog 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za subotu, 20. studenoga.

LISABON - Završni dan dvodnevnog summita NATO-a na kojem sudjeluje i hrvatsko izaslanstvo na čelu s predsjednikom Ivom Josipovićem. U sklopu sastanka na vrhu, predsjednik Josipović sudjeluje na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća koji se održava na razini šefova država i vlada, na sastanku svih država koje sudjeluju u misiji ISAF-a i na sastanku NATO-Rusija. Ovogodišnji sastanak na vrhu osobito je važan zbog usvajanja novog strateškog koncepta o daljnjem razvoju i budućnosti Saveza, a Hrvatska prvi put kao punopravna članica ima mogućnost sudjelovati u raspravi i donošenju tog najvažnijeg strateškog dokumenta. Predsjednik Josipović na čelu je hrvatskog izaslanstva na NATO-ovu sastanku na vrhu u čijem sastavu su još ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, ministar obrane Branko Vukelić i načelnik Glavnog stožera general zbora Josip Lucić.

LISABON - Summit NATO-Rusija kojemu će nazočiti ruski predsjednik Dmitrij Medvedev i čelnici članica Saveza. Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen izjavio je kako očekuje da će se na tom summitu donijeti odluka o "izradi zajedničke studije o načinu uspostave zajedničke proturaketne obrane" te da će sastanak označiti novi početak za Rusiju i NATO.

LISABON - Summit čelnika EU-a i SAD-a. Američki predsjednik Barack Obama razgovarat će s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem i predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom.

Dežurni:

Noć: Ivo Lovrić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: **385 1 4808645

Fax: **385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙