FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokojnik u optužnici u vezi s privatizacijom "Konstruktora"- sud će obustaviti kazneni postupak

Autor: zjur
SPLIT, 29. studenog 2010. (Hina) - Općinski sud u Splitu obustavit će kazneni postupak protiv Nedjeljka Ževrnje, protiv kojega je državno odvjetništvo zajedno s još četvoricom optuženika podignulo optužnicu zbog kaznenog djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju u vezi s privatizacijom "Konstruktora", budući da je optuženik mrtav.

Da je postupak obustavljen, za Hinu je potvrdila glasnogovornica splitskoga državnog odvjetništva Rene Laura.

"Sud nitko nije obavijestio da je optuženik umro, a trebao je barem njegov odvjetnik koji ga je zastupao u istražnim radnjama. Sud zakonski ne može bez izvoda iz matice umrlih nekoga voditi kao pokojnoga te ćemo zato po službenoj dužnosti zatražiti taj dokument i onda obustaviti postupak", rekla je Rene Laura.

Nedjeljko Ževrnja, protiv kojega je državno odvjetništvo zajedno s ravnateljem Porezne uprave Ivicom Mladineom i direktorom splitskoga "Konstruktor-inženjeringa" Željkom Žderićem te još dvije osobe u petak podignulo optužnicu mrtav je, kako navode neki mediji, već pet godina.

Optužnica je protiv Žderića, Mladinea i Ževrnje te Berislava Basića i Josipa Kuzmanića kao članova upravnog odbora podignuta krajem prošlog tjedna nakon šestogodišnje istrage. Po optužnici, petorica se terete da su od travnja 1992. do kraja 1996. zloupotrijebili položaj i ovlasti u gospodarskom poslovanju u vezi s privatizacijom "Konstruktora". Svojim su radnjama, kako se navodi, pribavili više od dva milijuna kuna i tako oštetili Hrvatski fond za privatizaciju.

(Hina) xzjur yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙