FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski Raiffeisen više nego udvostručio dobit u devetomjesečnom razdoblju

Autor: gvla
BEČ, 29. studenog 2010. (Hina/dpa) - Austrijska banka Raiffeisen International u ponedjeljak je priopćila da joj se neto dobit u devetomjesečnom razdoblju zaključno s krajem rujna više nego udvostručila zahvaljujući smanjenim rezervacijama za nenaplative zajmove u regiji srednje i istočne Europe.

Ta banka, inače vodeći igrač u spomenutoj regiji, u prva je tri ovogodišnja tromjesečja ostvarila neto dobit u visini 318 milijuna eura, u usporedbi sa 156 milijuna eura dobiti u istome razdoblju 2009.

U promatranom su razdoblju rezervacije za nenaplative zajmove umanjene za 38,7 posto na 837 milijuna eura ali je udio takvih zajmova u trećem tromjesečju blago povećan u odnosu na prethodna tri mjeseca, i to uglavnom u Mađarskoj i Češkoj.

Bančini neto prihodi od kamata u devetomjesečnom su razdoblju umanjeni tri posto na 2,16 milijardi eura, što je, u kombinaciji s mađarskim novim porezom na banke, rezultiralo 16-postotnim padom operativne dobiti na 1,35 milijardi eura.

U listopadu se Raiffeisen International spojio s ključnim dijelovima matične Raiffeisen Zentralbank. Nova se kompanija zove Raiffeisen Bank International.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙