FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 18. studenog

Autor: dsta
ZAGREB, 18. studenog 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 18. studenog.

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) bit će otvorene ponude za kupnju 99,54 dionica Brodogradilište Kraljevica pod posebnim uvjetima, za jednu kunu, po isteku roka za dostavu ponuda na treći natječaj za privatizaciju tog brodogradilišta. Država prodaje objedinjeni državni portfelj od 893.150 dionica, ukupne nominalne vrijednosti 178,3 milijuna kuna, što čini 99,54 posto temeljnog kapitala Brodogradilišta Kraljevica. Taj se državni portfelj prodaje po početnoj cijeni od jedne kune, a od potencijalnih se ponuditelja očekuje zadovoljavanje nekoliko obveznih uvjeta, među kojima program restrukturiranja, koji treba obuhvatiti i doprinos ponuditelja od najmanje 40 posto u ukupnim troškovima restrukturiranja (14,00, HFP, Ivana Lučića 6).

ZAGREB - Hrvatski ureda za osiguranje održat će konferenciju za novinare u povodu pristupa Informacijskog centra pri Hrvatskom uredu za osiguranje Sporazumu između informacijskih centara zemalja članica Europskog gospodarskog prostora - EEA te sudjelovanju Hrvatskog ureda za osiguranje u Sustavu Tijela 4. Direktive u posebnom statusu trajne gostujuće članice (11,00 sati, Hrvatski ured za osiguranje, Martićeva 73/1).

ZAGREB - Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) na konferenciji za novinare najavit će program tradicionalnog 23. kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika koji će se održati 22. i 23. studenog u Zagrebu (11,00 sati, restoran Stari fijaker, Mesnička 6).

ZAGREB - Tvrtke s područja Zagreba u prvih su devet mjeseci ove godine izvezle robe u vrijednosti od 2,3 milijarde eura, što je za 10,8 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, dok su istodobno smanjile uvoz za 3,4 posto, na 6,6 milijardi eura, prethodni su podaci Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. Tako je manjak u robnoj razmjeni zagrebačkog gospodarstva s inozemstvom iznosio 4,3 milijarde eura, što je za 9,5 posto manji deficit nego u devet mjeseci prošle godine. Zagrebačko gospodarstvo ima najveći udio u ukupnom hrvatskom izvozu i uvozu i podaci za devet mjeseci pokazuju da je udio Zagreba u hrvatskom izvozu 35,4 posto, dok je njegov udio u ukupnom hrvatskom uvozu 59,5 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙