FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: počeo Prvi međunarodni festival harmonike

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 26. studenog 2010. (Hina) - Otkrivanjem poprsja Beli pl. Panthyju, glazbenom pedagogu, osnivaču i dugogodišnjem umjetničkom voditelju brodskoga harmonikaškog orkestra, u Slavonskome Brodu počeo je dvodnevni program Prvoga međunarodnog festivala harmonike.

Poprsje je rad akademskog kipara Pere Jelisića, a postavljeno je na poticaj nekadašnje harmonikašice Svjetlane Zlatarević u parku ispred Glazbene škole.

Beli pl. Panthyju posvećen je i festival harmonike na kojemu u natjecateljskom dijelu sudjeluje stotinjak harmonikaša iz šest hrvatskih i slovenskih orkestara. Nadmetat će se u tri kategorije, a ocjenjivat će ih stručni žiri sastavljen od uglednih dirigenata, skladatelja i profesora harmonike.

Voditeljica brodskoga harmonikaškog orkestra Sanja Nuhanović ističe kako organizacijom tog festivala "stavljaju točku na 'i' jedne iznimno uspješne godine" u kojoj su osvojili prvo mjesto na svjetskom natjecanju u Innsbrucku te mnoga druga priznanja.

Brodski harmonikaši večeras će otvoriti festival koncertom iznenađenja, a sutrašnji je dan rezerviran za natjecanja i proglašenje najboljih. Član organizacijskog odbora Siniša Panthy ističe i turističku razinu događaja.

"Festival je specifičan po tome što će svi sudionici natjecanja imati besplatnoga turističkog vodiča sve vrijeme boravka u gradu. U turističkom programu vidjet će 'living history' program brodske Tvrđave i druge znamenitosti", ističe Panthy.

(Hina) xvruz ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙