FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebić primio pripadnike 13. naraštaja Ratne škole Ban Josip Jelačić

Autor: dmak
ZAGREB, 25. studenoga 2010. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je danas pripadnike 13. naraštaja Ratne škole Ban Josip Jelačić, pohvalivši ih kao elitne pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske i istaknuo njihovu važnost u promicanju ugleda Hrvatske u svijetu te značaj sudjelovanja u međunarodnim vojnim i mirovnim misijama, priopćeno je iz Sabora.

Osvrnuvši se na rad Ratne škole njezin zapovjednik i zamjenik ravnatelja Hrvatskog vojnog učilišta brigadni general Slaven Zdilar izrazio je zadovoljstvo što je stručnost njezinog nastavnog osoblja prepoznata i izvan granica Republike Hrvatske, te da su se u Ratnoj školi obrazovali i brojni polaznici iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Njemačke, Ukrajine i drugih zemalja.

Sastanku su uz predsjednika Hrvatskog sabora prisustvovali predsjednik saborskog Odbora za obranu Boris Šprem te zastupnik i član Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Vedran Rožić.

Ratna škola Ban Josip Jelačić, najviša vojno-obrazovna institucija u Republici Hrvatskoj, u okviru kolegija „Nacionalna sigurnost i obrana“ održat će tijekom dana i radni sastanak s Odborom za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te Odborom za obranu, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xdm ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙