FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Preporod protiv kupovine uređaja za nadzor zaposlenika

Autor: tkol
ZAGREB, 11. studenog 2010. (Hina) - Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod upozorio je u današnjem priopćenju kako, dok se u mnogim školama štedi na toaletnom papiru, pojedini ravnatelji kupuju uređaje koji će im omogućiti dodatni nadzor zaposlenika.

Stoga su pozvali ministra znanosti, obrazovanja i športa Radovana Fuchsa da se hitno oglasi o pojavi, po njihovom mišljenju, nepotrebnog evidentiranja zaposlenika u školama. Bude li i dalje šutio o tom problemu, njegovu će šutnju zaposleni u školama shvatiti kao prešutno odobravanje pojave sramotnog raspolaganja proračunskim novcem, poručuju sindikalci.

Dok se u mnogim školama štedi na toaletnom papiru, a od učenika protuzakonito traže novci za fotokopiranje i popravke, te dok mnogi ravnatelji obijaju pragove tražeći novce koje im prosvjetne vlasti duguju, a prekovremeni rad nastavnicima isplaćuju s kašnjenjem, ovih se dana u mnogim školama krenulo u kupovinu skupih identifikacijskih skenera, instaliranje nepotrebnih kamera te nabavku automata za provlačenje magnetnih kartica.

(Hina) xpp/xkt ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙