FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjedništvo Sabora: sjednica će trajati do 15. prosinca

Autor: vlar
ZAGREB, 10. studenog 2010.(Hina) - Aktualna 20. sjednica Hrvatskog sabora trajat će do 15. prosinca s kratkom stankom krajem idućeg tjedna zbog obilježavanja Dana Vukovara, odlučilo je danas Predsjedništvo Hrvatskog sabora koje je donijelo odluku i da nezavisni zastupnik Ivo Sanader ubuduće sjedi na mjestu HDZ-ova zastupnika Ivana Bogovića.

Sjednica će trajati do kraja jesenskog zasjedanja zbog velikog broja točaka dnevnog reda kojih je sada, zbog dopuna, više nego kada je sjednica zakazana, rekao je novinarima nakon sjednice Predsjedništva predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Predsjedništvo je odlučilo i o saborskom mjestu Ive Sanadera, koji je dobio dosadašnje mjesto HDZ-ova zastupnika Ivana Bogovića, rekao je Bebić. Dodao je kako će Bogović dobiti mjesto zastupnice Ane Lovrin (HDZ), a Lovrin mjesto bivše zastupnice Željane Podrug (HDZ).

Osim velikog broja točaka dnevnoga reda, Bebić je produženje sjednice objasnio i donošenjem državnog proračuna za iduću godinu.

Iz tog razloga nastavak zasjedanja i rasprava o proračunu predviđeni su već za početak idućeg tjedna, rekao je Bebić koji nije bio do kraja određen hoće li zasjedanje početi u ponedjeljak ili utorak.

Kao nedopustiv luksuz ocijenio je prekidanja sjednice u vrijeme kada je pred Saborom tako važno pitanje kakvo je donošenje državnog proračuna.

Po njegovim riječima, do 15. prosinca predviđene su i kratke pauze, a prva pauza bit će idućeg tjedna u četvrtak i petak kada Sabor neće zasjedati zbog Dana Vukovara.

Bebić je istaknuo i kako razlog produžavanja sjednice nije izbjegavanje pitanja Vladi, budući da je, kako je rekao, neki dan u Saboru bilo "rešetanja Vlade". "To nije razlog. A ne znam i koliko bi to javnost ponovno zanimalo", dodao je.

Budući da se po Poslovniku sjednica ne može prekinuti dok se ne rasprave sve točke dnevnoga reda, predsjednik Sabora najavio je da će Sabor i nakon stanke, do 15. prosinca raditi i utorkom, a ponekad i ponedjeljkom.

Novinare je zanimao i razlog zaključavanja saborskih dvorana, te ima li uvođenje takve prakse veze s nedavnom pressicom nezavisnog zastupnika Ive Sanadera.

"Iskreno da vam kažem, ja ne znam jesu li vrata zaključana ili otključana", rekao je. Ipak, smatra da se saborske dvorane mora zaključavati zbog priprema za sjednice odbora. Na upit zašto se to i do sada nije radilo, rekao je kako on s time nije upoznat te da bi o tome trebalo pitati nekoga drugoga.

(Hina) xvl yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙